EXCLUSIV Decizie revoluționară - Fosta RATB va introduce plata cu cardul bancar în vehicul. Dar cu un cost

EXCLUSIV Decizie revoluționară - Fosta RATB va introduce plata cu cardul bancar în vehicul. Dar cu un cost
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 4 dec 2018

Societatea de Transport București (STB) se pregătește să introducă, de anul viitor, plata călătoriilor cu orice card bancar direct la aparatele de taxare electronică (validatoare) din mijloacele de transport, au declarat surse avizate pentru Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Costul călătoriei va fi însă mai mare dacă este achitat cu cardul bancar, contactless, la un preț care urmează să fie stabilit.

CITEȘTE ȘI În zile de sărbătoare, alege #celmaibunmerlotdinRomania! Toată luna decembrie, Emeritus beneficiază de o ofertă specială de preț : doar 58 lei în loc de 90 lei, pentru comenzile plasate online

“Actuala conducere a STB discută introducerea acestei facilități de plată. Discuțiile sunt avansate și, cel mai probabil, plata cu orice card bancar va fi introdusă în primele luni ale anului viitor. Prețul unei călătorii achitate cu cardul bancar va fi mai mare, ca și în cazul achitării călătoriei prin SMS”, au spus sursele.

Acest sistem va deveni funcțional după finalizarea probelor tehnice la sistemul automat de taxare.

EXCLUSIV Așteptarea a luat sfârșit: Poșta introduce plata cu cardul la ghișeu CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Așteptarea a luat sfârșit: Poșta introduce plata cu cardul la ghișeu

Plata călătoriilor cu orice card bancar este parte a unui pachet de măsuri pe care conducerea STB vrea să-l introducă în ideea de a crește calitatea serviciilor furnizate clienților transportatorului.

Compania este într-un moment în care se pregătește să majoreze substanțial amenzile aplicate călătorilor frauduloși în mijloacele de transport în comun.

Recent, Profit.ro a relatat că reclamațiile continuă la adresa șoferilor fostei RATB față de modul în care tratează călătorii, ultimul caz semnalat fiind abandonarea pe timp de noapte, în stația de autobuz, a unor minori care doreau să achite călătoria prin SMS. În acest caz, șoferul a refuzat să le accepte îmbarcarea în autobuz pe motiv că nu au cartelă, fără să îl intereseze plata prin SMS a călătoriei, opțiune valabilă.

În acest caz, atât compania, cât și Primăria Capitalei nu au dorit să răspundă.

Alți călători reclamă faptul că doar anumiți călători sunt verificați în mijloacele de transport, iar cei cu potențial de comportament violent sunt sistematic lăsați în pace.

O altă problemă reclamată este că, din cauza aglomerației din mijloacele de transport, cartela de călătorie nu poate fi validată, călătorul neavând efectiv posibilitatea de a se apropia de aparatul de taxat.

În plus, posesorii abonamentelor nu înțeleg de ce sunt obligați și ei să valideze cartela, doar pentru ca societatea de transport să aibă anumite baze de date, în condițiile în care sunt și creditori ai companiei, plătind un abonament înainte de a călători efectiv în zilele pentru care deja au plătit.

viewscnt
Afla mai multe despre
stb
ratb
card bancar
plata
calatorii