EXCLUSIV Germanii de la Elektrokontakt vor produce cablaje pentru industria auto din Europa într-un sat din județul Mureș. Investiția inițială - 25 milioane de lei

EXCLUSIV Germanii de la Elektrokontakt vor produce cablaje pentru industria auto din Europa într-un sat din județul Mureș. Investiția inițială - 25 milioane de lei
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 21 sep 2023

Compania germană Elektrokontakt a alocat suma de 25 milioane de lei pentru a înființa în satul Cristești (județul Mureș) o societate, Elektromodul Romania, care va produce cablaje pentru industria auto din Europa. Potrivit datelor Profit.ro, producția va începe în primul trimestru al anului viitor.

"Din perspectiva forței de muncă necesare, putem menționa că până la finele acestui an vom avea un nivel relativ redus de salariați, urmând ca până în decembrie 2024 să ajungem la un număr de 300 de angajați. Unitatea va crește treptat în următorii 4 ani, astfel încât, la finele anului 2027, estimăm să avem 1.400 angajați", se arată într-un răspuns al Elektrokontakt remis la solicitarea Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News

Alegerea localității Cristești a fost favorizată de "identificarea unui spațiu deja construit care să satisfacă nevoile noastre".

Evenimente
>31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
Siveco România își schimbă denumirea CITEȘTE ȘI Siveco România își schimbă denumirea

"Elektromodul Romania SRL va crește treptat în anii următori. Cifra de afaceri estimată pentru următorii ani va fi de câteva zeci de milione de euro", se precizează în răspuns.

Elektrokontakt este parte a unui grup de firme care mai deține în România alte două companii, cu un număr total de 1.700 de angajați. Mai multe detalii AICI.

Compania activează în domeniul asamblării de cabluri și componente electrice pentru industria de automobile și printre clienți se numără BMW Group, Daimler, VW Group și General Motors.

Elektrokontakt a deschis prima unitate locală de producție în localitatea Sântana, în anul 1996, urmată de o altă fabrică în anul 2002, în localitatea Pâncota, iar în anul 2010 germanii au inaugurat fabrica din Chișineu-Criș, toate în județul Arad.

viewscnt
Afla mai multe despre
elektrokontakt
elektromodul
investitie
cristești
mureș