EXCLUSIV Grupul bulgar Eurohold nu renunță la piața asigurărilor din România, după falimentul Euroins

EXCLUSIV Grupul bulgar Eurohold nu renunță la piața asigurărilor din România, după falimentul Euroins
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 20 iul 2023

Grupul bulgar Eurohold, acționarul majoritar al Euroins, asigurător român pentru care tribunalul a decis deschiderea procedurii de faliment, a lansat o nouă companie pe teritoriul României, pentru a furniza servicii de asigurări non-auto. Denumită Phoenix MGA Services, societatea are un capital social de 100.000 lei, controlat integral de Euroins Insurance Group AD (Bulgaria), și va fi condusă de Daniela Nicolae-Pora, director de subscriere al Euroins România.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Pora lucrează de 13 ani la Euroins România, după ce anterior a fost la BCR Asigurări, BRD Fond de Pensii, Generali Asigurări și Asirom, având o experiență în domeniu de 22 ani.

EXCLUSIV Grupul bulgar Eurohold nu renunță la piața asigurărilor din România, după falimentul Euroins

"Phoenix MGA Services este înființată de grupul nostru de asigurări cu referire la o intenție anterioară și deja anunțată în trecut a subsidiarei noastre bulgare - ZD Euroins Bulgaria AD (Euroins Bulgaria) - de a începe să ofere servicii de asigurări non-auto în România. Intenția datează din trecut și Euroins Bulgaria notificase cu mult timp în urmă autoritățile de reglementare competente.

EXCLUSIV Vodafone România vrea Telekom Mobile. Audit tehnic lansat CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Vodafone România vrea Telekom Mobile. Audit tehnic lansat

Această intenție face parte din strategia Euroins Bulgaria de a-și extinde afacerile în Europa Centrală și de Sud-Est. În prezent, Euroins Bulgaria operează în conformitate cu Directiva UE privind serviciile (libertatea de a furniza servicii/FOS) pe piețe precum Polonia, Spania, Țările de Jos, Germania, Italia și Marea Britanie. Compania operează și în Grecia, printr-o sucursală, pe principiul libertății de stabilire (FOE)", a transmis Eurohold Bulgaria pentru Profit.ro.

Tribunalul București a hotărât, în data de 9 iunie, deschiderea procedurii falimentului în cazul Euroins, fostul lider asigurărilor RCA, a cărui cotă pe acest segment de piață depășea 30% la finele anului 2022.

CITR filiala București a fost numit de către Tribunalul București lichidator judiciar al Euroins.

CITR: Modificări ale termenelor-limită în falimentul Euroins CITEȘTE ȘI CITR: Modificări ale termenelor-limită în falimentul Euroins

În data de 17 martie 2023, ASF a decis să suspende atribuțiile conducerii Euroins și să retragă autorizația de funcționare a companiei, să constate starea de insolvență a acesteia și să ceară instanței, în consecință, declararea stării de faliment a companiei, dar și să numească Fondul de Garantare a Asiguraților (FGA) ca administrator interimar al societății. Mai multe detalii AICI.

Decizia ASF 262/2023 de a retrage licența Euroins România și intenția sa de a cere falimentul acesteia reflectă opinia autorității de reglementare potrivit căreia fondurile de capital de Solvabilitate II (S2) ale Euroins România s-ar situa cu 2,17 miliarde lei (aproximativ 441 milioane euro) sub cerința de capital S2 și cu 1,75 miliarde lei (aproximativ 355 milioane euro) sub cerința de capital minim.

În 2021, veniturile din prime subscrise ale companie au atins 2,19 miliarde de lei, de la 1,31 miliarde de lei în 2020. Pierderea companiei în 2021 a fost de 33,52 milioane de lei, de la un minus de 223,16 milioane de lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
euroins
eurohold
phoenix mga services