EXCLUSIV Poșta propune statului și Fondului Proprietatea un profit sub câștigul net de anul trecut, la afaceri mai mari

EXCLUSIV Poșta propune statului și Fondului Proprietatea un profit sub câștigul net de anul trecut, la afaceri mai mari
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 15 apr 2017

Conducerea Poștei Române a propus acționarilor pentru acest an un buget de venituri și cheltuieli ai cărui parametri se înscriu în linia cifrelor din anii precedenți, respectiv profit redus la afaceri de peste un miliard de lei.

Astfel, potrivit proiectului de buget, operatorul poștal național estimează că va înregistra un profit brut de 5 milioane de lei la o cifră de afaceri de 1,174 miliarde de lei, potrivit datelor remise la solicitarea Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News

Comparativ cu 2016, câștigul brut anticipat este inferior cu 15,8%, iar afacerile mai mari cu 6,3%.

Evenimente
24 octombrie - IMM-urile, oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Din totalul afacerilor, o treime este susținută de serviciul de plată a pensiilor de stat.

Motivele sancționării șefului City Insurance: Odobescu nu a îndeplinit 5 măsuri ale planului de redresare financiară CITEȘTE ȘI Motivele sancționării șefului City Insurance: Odobescu nu a îndeplinit 5 măsuri ale planului de redresare financiară

De asemenea, veniturile totale ale companiei vor crește de la 1,124 miliarde de lei în 2016 la 1,191 miliarde de lei în acest an.

Pentru investiții, bugetul propus a fost majorat de 5 ori, la 49,82 milioane de lei, din care investiții în curs – 11,62 milioane de lei, dotări – 17,9 milioane de lei, modernizări – 4,1 milioane de lei și rambursări de rate aferente creditelor pentru investiții – 16,19 milioane de lei.

Poșta Română este deținută de Ministerul Comunicațiilor – 75% și Fondul Proprietatea – 25% și este cel mai mare operator de profil de pe piața locală, cu 25.700 salariați și o rețea teritorială de 5.600 de unități.

Conducerea companiei estimează că la finele acestui an numărul salariaților va scădea la 25.350.

În intervalul 2009 - 2015, Poșta a raportat numai pierderi, cu excepția anului 2014, când rezultatul net a fost pozitiv și a atins 22,89 milioane de lei. Însumate, pierderile s-au ridicat la 518,5 milioane de lei în perioada menționată.

viewscnt
Afla mai multe despre
posta
bvc
afaceri
venituri
profit
angajati