EXCLUSIV Tranzacție avizată - Austriecii de la VIG preiau Aegon Pensii și intră pe segmentul pensiilor private

EXCLUSIV Tranzacție avizată - Austriecii de la VIG preiau Aegon Pensii și intră pe segmentul pensiilor private
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 18 mai 2023

Grupul financiar Vienna Insurance Group (Austria) va prelua Aegon Pensii, unul dintre cei șapte administratori prezenți pe segmentul pensiilor private obligatorii (Pilonul 2) din România, Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) autorizând operațiunea, potrivit surselor Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

La 31 martie, prin fondul Vital, Aegon Pensii ocupa locul 4 în ierarhia de profil, cu o cotă de piață pe Pilonul 2 de 10,16%. Activele gestionate de companie pe Pilonul 2 însumau 10,49 miliarde de lei la finele lunii martie.

În cazul Pilonului 3, societatea administrează fondul de pensii facultative Aegon Esențial, care deține o cotă de 0,32%, potrivit datelor ASF disponibile la 31 martie 2023.

EXCLUSIV Brokerul de asigurări al Poștei Române a intrat în procedura insolvenței. În urmă cu 4 ani, Poșta a cerut insolvența propriului broker, dar instanța a respins cererea. \ CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Brokerul de asigurări al Poștei Române a intrat în procedura insolvenței. În urmă cu 4 ani, Poșta a cerut insolvența propriului broker, dar instanța a respins cererea. "Reactivarea brokerului nu a fost o prioritate pentru companie!"

Aegon Pensii face parte din grupul Aegon (Olanda), unul dintre cei mai importanți furnizori de servicii financiare precum asigurări de viață, planuri de pensii și soluții de investiții, cu peste 30 de milioane de clienți în cele peste 20 de țări din Europa, Asia și America.

Societatea este prezentă din 2007 pe segmentul pensii private obligatorii (Pilonul 2), iar din 2015 și pe cel al pensii facultative (Pilonul 3). Mai multe detalii AICI.

În prezent, acționarii Aegon Pensii sunt Aegon Poland/Romînia Holding BV - peste 99,99% și Aegon Czech Republic Holding - 1 acțiune.

Vienna Insurance Group (VIG) este principalul jucător pe piața asigurărilor în Austria și în Europa Centrală și de Est. Grupul este format din aproximativ 50 de companii din 30 de țări. Are peste 25.000 de angajați ai Vienna Insurance Group (Wiener Versicherung Gruppe) și peste 22 de milioane de clienți. Acțiunile VIG sunt cotate pe Bursa de Valori din Viena din 1994.

Grupul VIG deține în România trei companii de asigurări - Asirom, Omniasig și BCR Asigurări de Viață.

Grupul austriac VIG a agreat, în noiembrie 2020, preluarea activelor Aegon din Ungaria, România, Polonia și Turcia, într-o tranzacție de 830 milioane de euro.

Aegon a scos la vânzare afacerea sa din Europa de Est, inclusiv din România, în încercarea de a obține numerar pentru a face față mai bine efectelor negative ale pandemiei de coronavirus (Covid-19) și a-și majora câștigurile pe piețele sale de bază.

viewscnt
Afla mai multe despre
aegon pensii
vienna insurance group