ULTIMA ORĂ Aegon vinde activele din România

ULTIMA ORĂ Aegon vinde activele din România
Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 30 nov 2020

Compania olandeză de asigurări Aegon a vândut afacerea sa din Europa de Est, inclusiv din România, către Vienna Insurance Group, într-o tranzacție de 830 milioane euro.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News
Huawei AppGallery la un an de la lansare: Peste 1.000 de aplicații românești și zeci de mii de utilizatori activi CITEȘTE ȘI Huawei AppGallery la un an de la lansare: Peste 1.000 de aplicații românești și zeci de mii de utilizatori activi

Aegon a fost de acord să își vândă activitatea de asigurări, pensii și administrarea activelor în Ungaria, Polonia, România și Turcia.

Luna trecută, Aegon a scos la vânzare afacerea sa din Europa de Est, inclusiv din România, în încercarea de a obține numerar pentru a face față mai bine efectelor negative ale pandemiei de coronavirus (Covid-19) și a-și majora câștigurile pe piețele sale de bază.

CITEȘTE ȘI Avantaj Client 8.087 euro TVA inclus pentru Sprinter 314 CDI Furgon, 11 mc, cu tracțiune față. Îndreaptă-te spre reușită!

„Ne intensificăm atenția strategică și ne concentrăm asupra acelor țări și linii de afaceri în care Aegon poate crea cea mai mare valoare. Aș dori să mulțumesc angajaților noștri din Ungaria, Polonia, România și Turcia pentru contribuția lor semnificativă la Aegon de-a lungul anilor. Credem că afacerile noastre vor beneficia foarte mult de experiența vastă a VIG, un grup de asigurări de vârf din regiune”, este mesajul prin care Aegon argumentează tranzacția.

Tranzacția este estimată să fie încheiată în a doua jumătate a anului 2021. Prin această operațiune, VIG estimează că își va extinde semnificativ prezența în România pe piața pensiilor private, în condițiile în care preia atât activitatea de asigurări generale și de viață ale Aegon, cât și fondurile de pensii. În Ungaria, ca efect al acestei tranzacții, VIG ajunge pe primul loc pe piața de asigurări, în timp ce în Turcia intră pe nișa asigurărilor de viață.

Vienna Insurance Group (VIG) este principalul jucător pe piața asigurărilor în Austria și în Europa Centrală și de Est. Grupul este format din aproximativ 50 de companii din 30 de țări. Are peste 25.000 de angajați ai Vienna Insurance Group (Wiener Versicherung Gruppe) și peste 22 de milioane de clienți. Acțiunile VIG sunt cotate pe Bursa de Valori din Viena din 1994.

VIG este prezent în România prin Omniasig, Asirom și BCR Asigurări de Viață. Veniturile din subscrieri ale grupului Vienna Insurance Group (VIG) în România au crescut cu 3,7% în primele nouă luni ale acestui an, la 354,8 milioane de euro, de la 342,1 milioane de euro în intervalul ianuarie - septembrie 2019. Grupul a închis cu un profit brut de 13,5 milioane de euro, comparativ cu 3 milioane de euro în septembrie 2019. În perioada analizată, rata netă combinată a daunei a scăzut cu 4,2 puncte procentuale, la 99,1 103,4, nivel care arată că, la încasări de 100 lei din prime, grupul a plătit către clienți despăgubiri de 103,4 lei.

În această tranzacție, Aegon a colaborat cu banca americană de investiții JPMorgan și a avut discuții preliminare cu firme din industrie pentru vânzarea subsidiarei, care este orientată în special pe Ungaria, dar este de asemenea activă în Polonia, România și Turcia.

FOTO Oportunitate de investiție: OMV Petrom SA scoate la vânzare mai multe proprietăți de interes în București și în țară CITEȘTE ȘI FOTO Oportunitate de investiție: OMV Petrom SA scoate la vânzare mai multe proprietăți de interes în București și în țară

Și companiile de asigurări NN Group (Olanda) și KBC (Belgia) au studiat depunerea unor oferte pentru aceste active, în timp ce grupul german Allianz și-a exprimat de asemenea interesul.

Cum să profiți de prețurile speciale ale pachetelor de service BMW CITEȘTE ȘI Cum să profiți de prețurile speciale ale pachetelor de service BMW

În 2018, Aegon a perfectat vânzarea operațiunilor sale din Republica Cehă și Slovacia către NN Group. Atunci era anunțat că retragerea din cele două țări se înscrie în strategia grupului de a se concentra pe operațiunile din piețele-cheie.

Aegon a intrat pe piața din România în 2007, prin divizia de pensii private, și în 2008 prin compania de asigurări de viață.

Mazars lansează o nouă filozofie de brand CITEȘTE ȘI Mazars lansează o nouă filozofie de brand

În România, businessul de asigurări de viață este generat în principal prin cooperarea cu Banca Transilvania. Cele două companii de asigurări de viață din Polonia și România au generat un volum de prime de 85 de milioane de euro în 2019 (62 de milioane de euro în Polonia, 23 de milioane de euro în România).

Aegon România face parte dintr-unul dintre cele mai mari grupuri financiare din lume, specializat în asigurări de viață, planuri de pensie și soluții pentru investiții. Aegon are, la nivel mondial, o tradiție de peste 170 de ani și este prezent în peste 20 de țări. În total, cei peste 28.000 de angajați ai companiei furnizează servicii financiare pentru aproximativ 30 de milioane de clienți din Europa, Asia și America.

viewscnt
Afla mai multe despre
aegon
asigurari