HARTĂ Cod roșu de caniculă în weekend. Zonele afectate

HARTĂ Cod roșu de caniculă în weekend. Zonele afectate
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 iun 2024

Meteorologii au emis pentru vineri și sâmbătă avertizări cod galben și portocaliu de caniculă în mai multe regiuni / O avertizare cod roșu va viza sâmbătă județele Dolj, Olt, Teleorman și sudul județelor Vâlcea și Argeș.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

O avertizare cod galben de căldură a fost emisă pentru vineri, în mai multe zone, scrie News.ro.

România va cumpăra obuziere K-9 din Coreea de Sud pentru 920 milioane de dolari, anunță autoritățile sud-coreene CITEȘTE ȘI România va cumpăra obuziere K-9 din Coreea de Sud pentru 920 milioane de dolari, anunță autoritățile sud-coreene

”Valul de căldură se va menține în Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei și local în Crișana, Oltenia și Muntenia, unde temperaturile maxime se vor situa în general între 31 și 34 de grade. Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa în jurul pragului critic de 80 de unități”, precizează ANM.

O avertizare cod portocaliu de caniculă a fost emisă pentru vineri în Banat, în sudul Crișanei, al Olteniei și al Transilvaniei, precum și în sud-vestul Munteniei.

”Valul de căldură va persista, astfel încât în Banat, în sudul Crișanei, al Olteniei și al Transilvaniei, precum și în sud-vestul Munteniei, se vor înregistra temperaturi deosebit de ridicate pentru această dată. Maximele se vor situa, în general, între 33 și 36 de grade, va fi caniculă și disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități”, anunță meteorologii.

Local, noaptea va fi tropicală, cu temperaturi minime ce se vor situa în jurul valorii de 20 de grade.

AVERTIZĂRI ANM PENTRU SÂMBĂTĂ, 22 IUNIE

O avertizare cod galben de căldură vizează Maramureșul, nordul Crișanei, nordul Transilvaniei, dar se va extinde și în Moldova, estul Munteniei și Dobrogea continentală.

Valul de căldură se va menține în Maramureș, nordul Crișanei, nordul Transilvaniei, dar se va extinde și în Moldova, estul Munteniei și Dobrogea continentală, regiuni unde se vor înregistra temperaturi maxime în general între 32 și 34 de grade. Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa în jurul pragul critic de 80 de unități.

Local la munte, precum și în regiunile vestice, nordice și în centru, din orele amiezii, vor fi perioade cu manifestări de instabilitate atmosferică.

HARTĂ Cod roșu de caniculă în weekend. Zonele afectate

Un cod portocaliul de caniculă a fost emis, fiind anunțate val de căldură persistent, caniculă, disconfort termic accentuat, pentru mai multe zone.

” Valul de căldură va persista și se va intensifica ușor în Banat, sudul Crișanei, cea mai mare parte a Transilvaniei și local în Oltenia și Muntenia, unde se vor înregistra temperaturi cu mult mai ridicate  pentru această dată. Maximele se vor situa în general între 34 și 37 de grade, va fi caniculă și disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Local noptile vor fi tropicale, cu temperaturi minime ce se vor situa în jurul valorii de 20 de grade”, este anunțul metrorologilor pentru sâmbătă.

ANM a emis și o avertizare cod roșu, anunțând val de căldură persistent și intens, caniculă, disconfort termic deosebit de accentuat, în județele Dolj, Olt, Teleorman și în sudul județelor Vâlcea și Argeș.

”În județele Dolj, Olt, Teleorman și sudul județelor Vâlcea și Argeș, valul de căldură va fi intens și persistent, iar temperaturile vor fi deosebit de ridicate, pentru a patra zi consecutiv. Temperaturile maxime vor fi de 38...39 de grade, iar cele minie, se vor situa în jurul a 20 de grade (nopți tropicale). Va fi caniculă și disconfort termic deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități”, precizează meteorologii.

viewscnt
Afla mai multe despre
cod rosu
meteo