India înregistrează de 24 de zile un val de căldură, cel mai lung înregistrat în această țară

India înregistrează de 24 de zile un val de căldură, cel mai lung înregistrat în această țară
Profit.ro
Profit.ro
scris luni, 19:00

Un val de căldură care se înregistrează în prezent - de 24 de zile - în India este cel mai lung înregistrat în această țară, anunță directorul serviciului meteorologic indian, care avertizează cu privire la temperaturi tot mai nemiloase, relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, imobiliare.ro, Meta Estate, Nordis
25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics

Unele regiuni din nordul Indiei sunt prada unui val de căldură excepțional de la jumătatea lui mai, iar temperatura depășește 45°C, scrie News.ro.

Marcel Ciolacu: Posibil să avem coaliție, mâine, poimâine. Dacă facem alianță, înseamnă că avem candidat comun la funcția de președinte și listă comună la parlamentare. E foarte puțin probabil ca PSD să renunțe la candidat la prezidențiale CITEȘTE ȘI Marcel Ciolacu: Posibil să avem coaliție, mâine, poimâine. Dacă facem alianță, înseamnă că avem candidat comun la funcția de președinte și listă comună la parlamentare. E foarte puțin probabil ca PSD să renunțe la candidat la prezidențiale

”Este vorba despre cea mai lungă perioadă (de căldură), pentru că a durat aproximativ 24 de zile în diverse părți ale țării, anunță într-un interviu acordat cotidianului Indian Express principalul expert meteorologic indian, Mrutyunjay Mohapatra.

Mercurul urmează să scadă pe măsură ce ploile musonului se deplasează către nord, la sfârșitul lui iunie, însă Mohapatra avertizează că aceste condiții dificile riscă să se repete în viitor.

”Valurile de căldură vor fi mai frecvente, mai duirabile și mai intense, dacvă nu se iau măsuri de preacuție sau de prevenție”, declară el.

DEPENDENȚĂ DE CĂRBUNE

India este a treia cea mai mare emițătoare de gaze cu efect de seă din lume.

Ea s-a angajat să ajungă la un nivel zero al emisiilor nete până în 2070 - cu 20 de ani mai târziu decât majoritatea țărilor industrializate din Occident.

Pentru moment, India depinde puternic de cărbune în producția de electricitate.

”Activitățile umane, creșterea populației, industrializarea și transporturile antrenează o creștere a concentrațiilor de monoxid de carbon, metan și clorocarbon”, declară Mohapatra.

”Ne punem în pericol nu doar pe noi înșine, ci și generațiile viitoare”, avertizează el.

Încrederea investitorilor în zona euro a crescut în iunie mai mult decât se estima CITEȘTE ȘI Încrederea investitorilor în zona euro a crescut în iunie mai mult decât se estima

Cercetarea științifică a demonstrat că modificările climatice se află la originea unor valuri de căldură mai îndelungate, mai frecvente și mai intense în lume.

Ultimul val de căldură în India a făcut ca temperaturi la New Delhi să egaleze precedentul record din capitală - de 49,2°C, înregisrat în 2022.

La 22 mai, o stație meteorologică automată situată la Mungeshpur, la periferia New Delhi, a înregistrat o temperatură-record în India de 52,9°C, însă această înregistrare a fost cauzată de un senzor defect, au anunțat ulterior autoritățile.

La New Delhi, alte 17 stații au atins în aceeași zi un maximum de 49°C.

viewscnt
Afla mai multe despre
india
canicula