Netflix - acționat în judecată din cauza personajului Martha din “Micuțul meu ren”. Se cer daune de 170 de milioane de dolari

Netflix - acționat în judecată din cauza personajului Martha din “Micuțul meu ren”. Se cer daune de 170 de milioane de dolari
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 iun 2024

O femeie care s-a identificat ca fiind sursa de inspirație din spatele personajului Martha Scott din serialul dramatic de succes al Netflix "Baby Reindeer" a intentat un proces de 170 de milioane de dolari gigantului de streaming, potrivit The Guardian.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Într-un proces depus joi la tribunalul districtual din SUA pentru districtul central din California, Fiona Harvey a acuzat Netflix de defăimare, provocarea intenționată de stres emoțional, neglijență gravă și încălcarea dreptului său la publicitate.

Un restaurant din Barcelona - declarat cel mai bun din lume CITEȘTE ȘI Un restaurant din Barcelona - declarat cel mai bun din lume

Aceasta urmează succesului fenomenal al serialului lansat în acest an, în care joacă Richard Gadd, în vârstă de 35 de ani, un scriitor și actor scoțian care a creat serialul pe baza propriei experiențe de a fi fost hărțuit, scrie News.ro.

Harvey s-a identificat public ca fiind sursa de inspirație din spatele serialului, dar a negat că l-ar fi hărțuit pe creatorul serialului, precum și afirmațiile potrivit cărora i-ar fi trimis lui Gadd 41.000 de e-mailuri, sute de mesaje vocale și 106 scrisori.

Într-un interviu recent acordat lui Piers Morgan, Harvey a spus: "Nu cred că i-am trimis nimic. S-ar putea să fi fost câteva e-mailuri, glumețe, dar asta e tot".

Documentele de la proces, în care Netflix este pârât, afirmă: "Minciunile pe care pârâții le-au spus despre Harvey către mai mult de 50 de milioane de oameni din întreaga lume includ faptul că Harvey este o hărțuitoare condamnată de două ori la cinci ani de închisoare și că Harvey l-a agresat sexual pe Gadd. Inculpații au spus aceste minciuni și nu s-au oprit niciodată, pentru că era o poveste mai bună decât adevărul, iar poveștile mai bune aduc bani".

Harvey cere cel puțin 50 de milioane de dolari pentru daune reale, cel puțin 50 de milioane de dolari în despăgubiri compensatorii pentru "suferință psihică, pierderea plăcerii și pierderea afacerii", cel puțin 50 de milioane de dolari pentru "toate profiturile obținute din "Baby Reindeer"", precum și 20 de milioane de dolari pentru daune punitive.

Un purtător de cuvânt al Netflix a declarat pentru The Guardian: "Intenționăm să ne apărăm viguros în această chestiune și să susținem dreptul lui Richard Gadd de a-și spune povestea".

Săptămâna aceasta, "Baby Reindeer" a fost un mare câștigător la premiile Gotham TV de la New York și se așteaptă să fie unul dintre principalii favoriți atunci când vor fi anunțate nominalizările la premiile Emmy, în iulie. Serialul a avut peste 60 de milioane de telespectatori în prima lună de prezență pe platformă și se așteaptă să devină unul dintre cele mai mari 10 seriale Netflix din toate timpurile.

viewscnt
Afla mai multe despre
baby reindeer
netflix