Prima Carte de Cântece a UE. Românii sunt chemați să voteze

Prima Carte de Cântece a UE. Românii sunt chemați să voteze
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 aug 2019

Toți românii sunt invitați să voteze în perioada 16 august - 16 septembrie pentru cele șase cântece care vor reprezenta România în prima Carte de Cântece a Uniunii Europene (EU Songbook). Până în prezent 65.000 de persoane din 26 state și-au votat favoritele. România este a 27-a țara a Uniunii Europene care votează, informează organizatoarea evenimentului, organizația European Union Songbook.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Cântăreții de cor români din Asociația Națională Corală din România și studenții și profesorii de muzică de la trei conservatoare - Universitatea Națională de Muzică din București, Academia de Muzică Gheorghe Dima˜ din Cluj-Napoca și Facultatea de Muzică din cadrul Universității Transilvania din Brașov, au nominalizat 54 de cântece din care românii își pot vota favoritele, arată Agerpres.

Printre cele 54 de cântece românești nominalizate pentru care românii pot vota, se află unele tradiționale precum "Ciocârlia", "Aseară ți-am luat basma" sau "Somnoroase păsărele" pe versuri de Mihai Eminescu, dar și unele contemporane precum "Amintire cu haiduci" de Vali Sterian și "Ploaia care va veni" de Pasărea Colibri.

FOTO Donatella Versace a cumpărat o vilă pe Lacul Maggiore pentru aproape 5 milioane de euro CITEȘTE ȘI FOTO Donatella Versace a cumpărat o vilă pe Lacul Maggiore pentru aproape 5 milioane de euro

Au fost decise șase categorii de cântece de către 17 academii din 14 state membre: Cântece de dragoste˜, Natură și Anotimpuri˜, Libertate și Pace, Cântece Populare˜, Cântece despre credinț㘠și Cântece pentru copii˜.

Votul se face online in limba romană pe site-ul www.eu-songbook.org. Lista de cântece din care se poate vota este în limba română. 

viewscnt
Afla mai multe despre
muzica
ue
vot