FOTO Campari vinde Villa les Cedres, proprietate istorică de pe Coasta de Azur, pentru 200 milioane de euro

FOTO Campari vinde Villa les Cedres, proprietate istorică de pe Coasta de Azur, pentru 200 milioane de euro

Villa des Cedres. Foto: Savills via Le Figaro

scris 1 aug 2019

Producătorul italian de băuturi Davide Campari-Milano a ajuns la un acord preliminar pentru vânzarea vilei istorice “Villa les Cedres” de pe Costa de Azur, proprietate pentru care caută cumpărător încă de la preluarea acesteia în 2016, odată cu achiziția rivalului francez Grand Marnier.

Prețul agreat este de 200 milioane de euro, cu 150 milioane de euro sub valoarea la care a fost listată vila de agenția imobiliară Savills. La acel moment, Villa les Cedres a fost considerată cea mai scumpă casă pusă în vânzare.

Campari va păstra 80 milioane de euro din suma încasată în urma vânzării, diferența până la 200 milioane de euro urmând să fie distribuită acționarilor Grand Marnier, în principal membrilor familiei Marnier-Lapostolle, fondatoarea companiei franceze.

EXCLUSIV ANAF a ieșit la tatonări pe piața imobiliară. Își caută sediu cu chirie, însă nu este exclusă nici o achiziție CITEȘTE ȘI EXCLUSIV ANAF a ieșit la tatonări pe piața imobiliară. Își caută sediu cu chirie, însă nu este exclusă nici o achiziție

Villa les Cedres, înconjurată de o grădină botanică întinsă pe 14 hectare, este situată în localitatea Saint-Jean-Cap-Ferrat, aflată pe o peninsulă în Mediterana, între Nisa și Monaco. Vila s-a aflat în proprietatea familiei Marnier-Lapostolle din anii 1920. Anterior, vila a aparținut regelui Leopold al II-lea al Belgiei, scrie Bloomberg.

Printre vecinii faimoși ai vilei se află cofondatorul Microsoft Paul Allen, compozitorul Andrew Lloyd Webber, precum și familia Ferrero, proprietara producătorului italian de ciocolată cu același nume. 

Tranzacția este estimată să se încheie până la finele lunii octombrie, sub rezerva îndeplinirii unor precondiții, printre care eliberarea proprietății de către ocupantul  acesteia, unul dintre membrii familiei Marnier-Lapostolle.

Numele cumpărătorului nu a fost dezvăluit.

Sursa fotografii: Savills via Le Figaro

 

viewscnt
Afla mai multe despre
davide campari-milano
villa les cedres
grand marnier
coasta de azur
vanzare
vila istorica