Guvernul britanic anunță că vrea să se aplece asupra practicii ”tarifării dinamice” care a condus la o ”explozie” a prețurilor locurilor la turneul de revenire a trupei Oasis, spre marea nemulțumire a fanilor, relatează AFP.
VEZI AICI ȘI Fanii Oasis, furioși - prețurile s-au triplat în timp ce așteptau online
Trupa emblematică de britpop a anunțat că se reface în vederea unei serii de concerte în vara lui 2025 în Regatul Unit și în Irlanda, trezind un entuziasm fenomenal la 15 ani de despărțirea Oasis.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania
Sâmbătă, după ce au așteptat ore pe platforme de vânzare de bilete, ca mastodontul Ticketmaster UK, mulți fani au avut surpriza neplăcută să li se propună bilete cu mult mai scumpe decât prețul anunțat înainte de punerea în vânzare, scrie News.ro.
Unele bilete, afișate inițial la aproximativ 150 de lire sterline (178 de euro), au fost propuse la peste 350 de lire sterline.
Din cauza scandalului provocat, ministrul britanic al Culturii, Lisa Nandy, a promis că Guvernul va examina această practică - denumită ”tarifare dinamică” -, larg răspândită la cumpărarea biletelor de avion, de exemplu, și care se dezvoltă în muzică.
Aceasta constă în ajustarea în timp real a prețului de vânzare la cererea consumatorilor.
Cu cât cererea unui anumit produs este mai mare, cu atât crește tariful.
CITEȘTE ȘI VIDEO Beyonce și-a lansat propria marcă de whiskeyMinistrul a denunțat drept ”profund deprimant să vezi prețuri larg umflate, care privează fanii de orice șansă de a-și aprecia grupul favorit pe scenă”.
Lisa Nandy a anunțat că vrea să acționeze în vederea implementării unui sistem ”mai drept”.
CITEȘTE ȘI Turiștii germani și britanici impulsionează PIB-ul Spaniei, în timp ce economiile lor stagneazăGuvernul urmează să includă ”subiectele transparenței și utilizării tarifării dinamice” la viitoarea consultare prevăzută cu privire la protecția consumatorilor, a promis ea.
Acuzat de faptul că este de vină de acest scandal, Ticketmaster UK s-a apărat și a anunțat că ”organizatorul” concertului - adică promotorii și artiștii - au ales să stabilească prețurile locurilor ”în funcție de valoare lor comercială”, validând astfel aplicarea unei tarifări dinamice.
CITEȘTE ȘI Guvernul britanic ar putea trata misoginismul ca formă de extremismÎnainte de acest scandal Oasis, alt scandal a apărut la vânzarea biletelor de către Ticketmaster la turneul din 2023 al cântărețului american Bruce Springsteen în Statele Unite.
Din cauza ”tarifării dinamice”, unele bilete au fost vândute cu multe mii de dolari.