Sindicatul actorilor de la Hollywood votează pentru ratificarea unui contract istoric. Saga de luni de zile de la Hollywood ia sfârșit. Acordul, valabil până în iunie 2026

Sindicatul actorilor de la Hollywood votează pentru ratificarea unui contract istoric. Saga de luni de zile de la Hollywood ia sfârșit. Acordul, valabil până în iunie 2026
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 dec 2023

Membrii SAG-AFTRA, sindicatul actorilor de la Hollywood, au ratificat un nou contract cu Alliance of Motion Picture and Television Producers, care reprezintă marile studiouri și difuzorii, a anunțat sindicatul, transmis CNN.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Membrii SAG-AFTRA au votat pentru ratificarea contractului cu aproximativ 78% în favoarea acestuia. Sindicatul a precizat că aproximativ 38% dintre membri s-au prezentat la vot, scrie News.ro.

Verizon Communications anunță gruparea serviciilor de streaming oferite de Netflix și Max CITEȘTE ȘI Verizon Communications anunță gruparea serviciilor de streaming oferite de Netflix și Max

Acordul expiră la 30 iunie 2026.

"Membrii SAG-AFTRA au rămas increde implicați pe tot parcursul acestui proces și știu că vor continua să militeze pentru acest lucdibil ru pe parcursul următorului nostru ciclu de negocieri", a declarat președintele sindicatului, Fran Drescher, într-un comunicat de presă.

Contractul ratificat încheie o saga de luni de zile, care a inclus o grevă de aproape patru luni care a paralizat industria și a ridicat întrebări existențiale cu privire la viitorul industriei de divertisment.

Actorii și producătorii de la Hollywood au ajuns la acest acord provizoriu pe 8 noiembrie, după negocieri tumultoase pe tot parcursul anului.

Optzeci și șase la sută din Consiliul Național al sindicatului a votat pentru aprobarea acordului provizoriu.

Cei aproximativ 160.000 de membri ai SAG au petrecut aproximativ trei săptămâni pentru a vota dacă să ratifice acordul.

Sindicatul a fost optimist în legătură cu acordul provizoriu.

VIDEO Pasajul Europa Unită a fost deschis CITEȘTE ȘI VIDEO Pasajul Europa Unită a fost deschis

Când a fost încheiat acordul, Drescher l-a numit "istoric", iar studiourile au declarat că acordul "reprezintă o nouă paradigmă" pentru Hollywood, televiziune și actori.

Greva sindicatului actorilor s-a încheiat la miezul nopții, după ce s-a ajuns la un acord provizoriu, încheind provizoriu una dintre cele mai perturbatoare greve din istoria Hollywoodului.

"Companiile membre AMPTP felicită SAG-AFTRA pentru ratificarea noului contract, care reprezintă câștiguri și protecții istorice pentru artiști. Cu acest vot, industria și locurile de muncă pe care le susține vor putea reveni în forță", a transmis, marți, AMPTP într-un comunicat.

Termenii acordului provizoriu nu au venit fără controverse. Unii membri ai sindicatului au criticat anumite părți ale acordului, în special protecțiile AI. Alții au postat pe rețelele de socializare cu hashtag-ul #SAGAFTRAVOTENO, susținând că nu existau protecții proficiente împotriva tehnologiei emergente.

În schimb, 99% dintre membrii Writers Guild of America au votat pentru ratificarea contractului lor.

După Ziua Recunoștinței, sindicatul a publicat contractul complet, de 128 de pagini, pentru ca membrii să îl analizeze.

\ CITEȘTE ȘI "Rizz" a fost desemnat "cuvântul anului 2023" de Dicționarul Oxford

SAG-AFTRA a declarat că acordul a inclus majorări revoluționare, creșteri ale beneficiilor și protecții în jurul inteligenței artificiale într-o conferință de presă pe 10 noiembrie.

Pentru prima dată, contractul include clauze de consimțământ și de compensare pentru inteligența artificială. În mod special, contractul protejează, de asemenea, artiștii de fundal de orice utilizare a replicilor lor digitale fără consimțământul lor, a declarat conducerea SAG.

Sindicatul a precizat că vor exista servicii adecvate de coafură și machiaj pentru toți artiștii. Vor exista, de asemenea, cerințe pentru coordonatorii de intimitate pentru scenele care necesită nuditate sau sex stimulat.

De asemenea, vor fi majorate plafoanele de pensie și de sănătate pentru planul de beneficii și fondurile sindicatului.

viewscnt
Afla mai multe despre
hollywood
greva
actori