ULTIMA ORĂ VIDEO&FOTO Echipa națională de fotbal a României s-a calificat la Euro 24

ULTIMA ORĂ VIDEO&FOTO Echipa națională de fotbal a României s-a calificat la Euro 24 Galerie foto

Foto Prima Sport

Profit.ro
Profit.ro
scris 18 nov 2023

Echipa națională de fotbal a României s-a calificat la Campionatul European din 2024, învingând cu 2-1, în deplasare, într-un meci jucat în Ungaria, selecționata Israelului.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

VIDEO MAI JOS. IMAGINI POT FI VĂZUTE ÎN MATERIAL ȘI ÎN GALERIA FOTO (Prima Sport și Inquam Photos/Cornel Putan) 

 La pauză, scorul a fost 1-1.

FOTO Provocare de weekend lansată de NATO: Câți soldați vezi în imagine? CITEȘTE ȘI FOTO Provocare de weekend lansată de NATO: Câți soldați vezi în imagine?

Pentru România au marcat Pușcaș și Hagi, România revenind de la 0-1.

Ultima participare a României la Campionatul European a fost în 2016.

La Felcsut, pe Pancho Arena, în fața a 600 de suporteri tricolori, Israel a deschis scorul încă din minutul 2, când a marcat Eran Zahavi, lăsat liber în careu la un corner.

Românii au egalat în minutul 10, prin George Pușcaș, care a urmărit și a trimis în plasă mingea revenită din bara transversală la șutul lui Drăguș.

ULTIMA ORĂ VIDEO&FOTO Echipa națională de fotbal a României s-a calificat la Euro 24

Același Drăguș a trimis în bară în minutul 24, iar gazdele au replicat după opt minute: Zahavi l-a lansat perfect pe Glokh, care a intrat în careu și a șutat, dar Moldovan a fost la post.

ULTIMA ORĂ VIDEO&FOTO Echipa națională de fotbal a României s-a calificat la Euro 24

În minutul 38 Pușcaș a trimis spre poartă și a căzut în careu, însă portarul israelian a prins. Repriza secundă a început cu tricolorii în atac și Pușcaș a șutat în minutul 47, când Glazer a respins în corner.

VIDEO Jeff Bezos se mută în \ CITEȘTE ȘI VIDEO Jeff Bezos se mută în "buncărul miliardarilor". Fondatorul Amazon și-a cumpărat o vilă de 79 de milioane de dolari

După un minut, Rațiu a făcut o cursă pe partea dreaptă, a trimis bine în careu și Răzvan Marin a șutat peste poartă. Al doilea gol al României a venit în minutul 63. Pușcaș a pasat către Răzvan Marin, acesta a trimis la Ianis Hagi, care a încercat să paseze în fața porții. Balonul i-a revenit lui Ianis Hagi, care a șutat cu stângul, la colțul scurt, și a înscris.

În minutul 74, Mihăilă a ratat incredibil din fața porții, iar ulterior atacantul Parmei a primit roșu direct, în minutul 85, pentru un fault la Turgeman. S-a încheiat 1-2, cu victoria în deplasare a României, care va merge la Euro 2024.

ULTIMA ORĂ VIDEO&FOTO Echipa națională de fotbal a României s-a calificat la Euro 24

Într-un alt meci din grupa I, Elveția a încheiat la egalitate cu naționala din Kosovo, 1-1. Ruben Vargas a deschis scorul pentru gazde, iar Kosovo a egalat pe final, prin Hyseni.

VIDEO Camp Nou, de nerecunoscut. Ce a rămas din faimosul stadion al Barcelonei CITEȘTE ȘI VIDEO Camp Nou, de nerecunoscut. Ce a rămas din faimosul stadion al Barcelonei

În clasament, România este pe primul loc al  grupei, cu 19 puncte, urmată de Elveția, cu 17 puncte. Ambele echipe s-au calificat pentru turneul final.

Pentru tricolori este a șasea oară când merg la turneul final al campionatului european, după edițiile din 1984, 1996, 2000, 2008 și 2016.

Meciul a fost transmis în direct de Prima TV.

VIDEO POATE FI VĂZUT AICI

viewscnt
Afla mai multe despre
romania
fotbal
euro