Un candidat surpriză și în mare parte necunoscut pentru a prelua Manchester United este acum interesat de Inter Milano

Un candidat surpriză și în mare parte necunoscut pentru a prelua Manchester United este acum interesat de Inter Milano
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 nov 2023

Omul de afaceri finlandez Thomas Zilliacus, un candidat surpriză și în mare parte necunoscut pentru a prelua clubul de fotbal Manchester United, este acum interesat de Inter Milano, a declarat acesta pentru presa italiană.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

"Vorbesc serios: săptămâna aceasta sau cel târziu săptămâna viitoare, actualul proprietar al lui Inter va primi o ofertă potrivită pentru a cumpăra clubul", a declarat el într-un interviu publicat pe site-ul cotidianului La Repubblica, arată news.ro.

FOTO ULTIMA ORĂ România este, în premieră, noua campioană mondială la minifotbal, învingând dramatic la penalty-uri Kazahstanul CITEȘTE ȘI FOTO ULTIMA ORĂ România este, în premieră, noua campioană mondială la minifotbal, învingând dramatic la penalty-uri Kazahstanul

Zilliacus susține că a strâns 2,5 miliarde de euro pentru a cumpăra Inter Milano, liderul campionatului italian și vicecampioană în ultima ediție a Ligii Campionilor, grație "unei mulțimi  de investitori, mari și mici, familii și investitori instituționali", ale căror nume și naționalități nu a dorit să le dezvăluie. Oferta, a explicat el, ar fi făcută de "XXICenturyCapital, o companie cu sediul în Singapore interesată de fotbal și de modă".

Inter Milano, de 19 ori campioană a Italiei și de trei ori câștigătoare a Ligii C1/Campioanelor, este controlată din 2016 de grupul chinez Suning și de omul de afaceri Steven Zhang. Revista Forbes evaluează clubul italian la 1,03 miliarde de dolari (960 milioane de euro).

FOTO Tablou de Ghenie, vândut la Paris cu peste 3,6 milioane euro. Operă din anii în care și-a început ascesiunea fulminantă CITEȘTE ȘI FOTO Tablou de Ghenie, vândut la Paris cu peste 3,6 milioane euro. Operă din anii în care și-a început ascesiunea fulminantă

Zilliacus este un fost director executiv al Nokia, care susține că și-a construit averea în sectorul tehnologic asiatic. El locuiește în Singapore, unde a înființat în 1998 fondul de investiții Mobile FutureWorks (MFW), specializat în noile tehnologii. Compania, care nu este listată la bursă, susține că activează în domeniul rețelelor de socializare, al serviciilor de plată online, al sporturilor electronice, al videoclipurilor online și al imobiliarelor. Oferta sa de cumpărare a clubului Manchester United nu a avut suces.

viewscnt
Afla mai multe despre
inter milano
fotbal