„Comoara din Dorobanți”, un traseu-joc digital de explorare urbană, va fi disponibil pe telefon, în aplicația Questo, începând cu 15 martie.
Această experiență digitală propune o aventură pe străzile din cartierul Dorobanți și în Muzeul Hărților din București.
Prin „Comoara din Dorobanți”, publicul va explora unul dintre cele mai frumoase cartiere ale orașului, căutând indicii, dezlegând enigme și descoperind povești fascinante, scrie News.ro.

Prețul jocului este de 50 lei, la care se adaugă biletul de acces în Muzeul Hărților. Cu ocazia lansării, pe 15 și 16 martie, jocul va fi gratuit, fiind necesar doar biletul de 16 lei/ persoană pentru accesul în muzeu.
În timpul jocului, veți descoperi indicii și veți rezolva diferite sarcini, care vă vor pune la încercare simțul de observație și perspicacitatea. Fiecare etapă vă va aduce mai aproape de elucidarea misterului comorii.
Traseul urban vă va aduce și la Muzeul Hărților, pentru a afla răspunsuri și a rezolva misterul comorii. Descărcați aplicația Questo, achiziționați traseului „Comoara din Dorobanți” și începeți călătoria.
Cum începeți aventura „Comoara din Dorobanți”:
- Descărcați aplicația Questo pe iOS sau Android: https://onelink.to/Questo.
- Alegeți traseul „Comoara din Dorobanți”.
- Mergeți la punctul de start indicat în aplicație și începeți aventura.
- Jocul este disponibil miercuri - duminică, 10:00 - 17:00 (exceptând sărbătorile legale).
- Durata jocului este de 1- 2 ore, în funcție de participant.
Așa cum s-au obișnuit utilizatorii aplicației, o provocare în plus o reprezintă participarea costumat ca un vânător de comori. Fotografia realizată în timpul jocului, la momentul indicat în aplicație, vă oferă șansa de a câștiga premii speciale din partea Questo.
Questo este o platformă globală de jocuri de explorare a orașelor, disponibilă în AppStore și GooglePlay și a fost creată de profesioniști și povestitori amatori din dorința de a oferi noi experiențe interactive pentru turiști și localnici. Traseele combină elemente de escape room, treasure hunt și storytelling, iar jucătorii urmează rute tematice prin oraș, rezolvă puzzle-uri, descoperă locuri noi și află povești captivante, totul printr-o aplicație mobilă. Jocurile pot avea loc în aer liber, dar și în spații precum muzee și castele, fiecare având o tematică unică inspirată din filme, cărți, istorie sau legende locale.
Muzeul Hărților, printre puținele instituții culturale cu acest specific din lume, își propune ca, prin grija pentru patrimoniu și interpretarea lui, prin activități destinate specialiștilor și comunității, să devină o instituție relevantă pentru public și pentru cultură. Suntem deschiși către utilizarea tehnologiilor digitale mai ales pentru a atrage publicul tânăr la muzeu, prin aplicații sau jocuri. https://www.muzeulhartilor.ro.