MAE atenționează turiștii români că este posibil să crească timpii de așteptare la trecerea frontierei cu Bulgaria

MAE atenționează turiștii români că este posibil să crească timpii de așteptare la trecerea frontierei cu Bulgaria
scris 11 aug 2017

Ministerul Afacerilor Externe a emis o atenționare de călătorie privind posibilitatea creșterii timpilor de așteptare la trecerea frontierei cu Bulgaria, în perioada minivacanței de Sfânta Maria.

Astfel, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetățenii români care tranzitează sau călătoresc pe teritoriul Republicii Bulgaria că, în perioada 11 - 15 august, din cauza numărului mare de autoturisme care vor traversa frontiera, există posibilitatea creșterii timpilor de așteptare și a formării de aglomerări la punctele de trecere, în special la punctul de trecere a frontierei Giurgiu - Ruse, scrie News.ro.

Se estimează că valorile cele mai ridicate de tranzit se vor înregistra vineri seara și sâmbătă dimineața, pe sensul de ieșire din România, precum și în seara zilei de 15 august, pe sensul de ieșire din Bulgaria și intrare în România. Timpul suplimentar de așteptare poate fi cauzat, la punctul de frontieră Giurgiu - Ruse (pe sensul de ieșire din Bulgaria și intrare în România) de procedura de colectare a taxei de pod.

Cetățenii români sunt rugați să se informeze asupra condițiilor de trafic prin punctele de frontieră, accesând paginile de Internet https://www.politiadefrontiera.ro/ro/traficonline/ și https://www.mvr.bg/gdgp/информационен-център/пресцентър/ежедневех-трафик) și să utilizeze, pe cât posibil, toate punctele de trecere deschise de la frontiera româno-bulgară.

Operațiune: Telekom preia Telemobil, Germanos și Sunlight. Fuziunea devine efectivă din 1 decembrie CITEȘTE ȘI Operațiune: Telekom preia Telemobil, Germanos și Sunlight. Fuziunea devine efectivă din 1 decembrie

Totodată, Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care tranzitează Republica Bulgaria, cu destinația Grecia, și care doresc să utilizeze punctul de frontieră Makaza (de la frontiera dintre Bulgaria și Grecia), că au la dispoziție și punctele de frontieră limitrofe: Zlatograd și Ivaiylovgrad (regimul acestor puncte de frontieră bulgare este deschis circulației pentru mijloace de transport cu o masă totală de până în 3,5 t și o capacitate de transport de 8+1 locuri). 

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Sofia: +35929712858 și +35929733510, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu caracter de urgență au la dispoziție și telefonul de urgență al misiunii diplomatice a României la Sofia: +359879440758.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet http://sofia.mae.ro și www.mae.ro și reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță” (disponibilă gratuit în „App Store” și „Google Play”), care oferă informații și sfaturi de călătorie.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
granita
bulgaria