Negociatorii Brexitului ”trec la treabă” în prima rundă pe fond

Negociatorii Brexitului ”trec la treabă” în prima rundă pe fond
scris luni, 11:26

Negociatori britanici și europeni s-au întâlnit luni și s-au angajat ”să treacă la treabă” în prima rundă de negocieri pe fond cu privire la divorțul dintre Regatul Unit și Uniunea Europeană, relatează Reuters.

”Am pornit bine luna trecută, însă acum intrăm în fondul problemei”, a declarat ministrul britanic înăsrcinat cu Brexitul David Davis pentru presă la Bruxelles, la sediul Comisiei Europene, unde a fost primit de negociatorul-șef al Uniunii Michel Barnier.

”Pentru noi este incredibil de important să progresăm, acum”, a adăugat Davis, care a participat, în urmă cu o lună, la o primă întâlnire în care s-a convenit calendarul negocierilor, la un an după ce britanicii au decis să părăsească Uniunea, scrie News.ro.

”Acum a venit timpul să trcem la treabă și să facem din aceste negocieri un succes”, a spus el.

VIDEO Italia experimentează „opțiunea nucleară”: să dea vize UE pentru 200.000 de emigranți și să îi trimită înspre nord CITEȘTE ȘI VIDEO Italia experimentează „opțiunea nucleară”: să dea vize UE pentru 200.000 de emigranți și să îi trimită înspre nord

”Vom aborda acum miezul problemei. Este necesar să ne examinăm și să ne comparăm pozițiile pentru a face progrese”, a declarat la rândul său Michel barnier.

Ambii au refuzat să facă alte comentarii.

Barnier a precizat că vor susține o conferință de presă comună joi, după ce echipele vor discuta, timp ce patru zile, probleme prioritare.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
brexit