Ordonanța de urgență privind organizarea alegerilor prezidențiale din 2025 a fost publicată în Monitorul Oficial, printre principalele modificări fiind că votarea în diaspora se încheie la ora 21.00 ora României și se introduc noi reguli privind publicitatea electorală în online, sancțiunile pentru încălcarea acestora fiind prevăzute între 15.000 lei la 50.000 de lei. Ordonanța prevede că este considerat material publicitar politic orice material scris, online, audio sau video, utilizat în campania electorală, care îndeamnă alegătorii în mod direct sau indirect să aleagă sau să nu aleagă, să voteze sau să nu voteze pentru un candidat independent sau pentru un candidat al unui partid politic clar identificat.
Liderul Hezbollah, Naim Qassem, a felicitat sâmbătă palestinienii pentru acordul de încetare a focului din Gaza, declarând într-un discurs că acesta demonstrează ”persistența rezistenței” împotriva Israelului, transmite Reuters.
Mulți ucraineni privesc cu scepticism promisiunile președintelui ales al Statelor Unite, Donald Trump, de a încheia rapid un acord de pace pentru a pune capăt războiului din Ucraina, care durează de aproape trei ani, relatează Reuters.
Cu o zi înainte de a părăsi Casa Albă în 2021, Donald Trump a promis să rămână o forță în politica americană. „Mișcarea pe care am început-o este doar la început”, a spus el într-un videoclip de adio. Ceea ce ar fi putut părea atunci a fi o iluzie sună acum ca o profeție, comentează Reuters.
Comisia Europeană a anunțat vineri că intensifică investigațiile referitoare la posibilitatea ca rețeaua socială X, deținută de Elon Musk, să fi încălcat regulile UE privind moderarea conținutului. Comisia a emis solicitări de informații și un ordin pentru păstrarea documentelor relevante, relatează CNBC.
Administrația prezidențială a lui Donald Trump intenționează să intensifice aplicarea legilor privind imigrația la nivel național la scurt timp după ce acesta va depune jurământul luni, a declarat o persoană familiarizată cu aceste planuri, conform Reuters.
Procedura de selecție pentru membrii Consiliului de Administrație ai Societății Naționale a Sării - Salrom este prezentată ca fiind întârziată peste doi ani, cu numirea unor administratori provizorii fără respectarea legislației privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice. Mai mult, se mai afirmă că o sucursală a companiei de stat a falsificat facturi pentru a acoperi costuri de producție mai mari decât veniturile obținute din livrarea unui produs, iar pe baza acestor documente au fost acordate prime de peste 1 milion de lei. Totodată, anunțurile de concurs pentru ocuparea unor posturi de director la la Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci (OSIM) au cuprins condiții care nu s-au regăsit apoi în fișele de post semnate după concurs, care a fost supervizat, nelegal, de un secretar de stat.
SRI afirmă - referidu-se la un cetățean columbian care voia să distrugă, prin explozie, incendiere sau în alt mod, instalații industriale și construcții din România - că a dejucat o operațiune de sabotaj instrumentată de Federația Rusă, cetățeanul columbian fiind afiliat la o rețea extinsă de sabotori vizând țări europene, controlată prin interpuși de serviciile secrete ruse.
Curtea Supremă a Statelor Unite a respins recursul depus de rețeaua de socializare TikTok cu scopul de a împiedica interzicerea sa pe teritoriul american printr-o lege adoptată în aprilie de către Congres, conform AFP.
La o zi după ce Guvernul a introdus, prin ordonanță de urgență, amenzi de până la 5% din cifra de afaceri pentru platformele de social-media care nu respectă legislația electorală și favorizează astfel un competitor electoral, premierul Ciolacu spune că nu crede că se va ajunge la amendarea vreunei platforme. Marcel Ciolacu a mai afirmat că în România nu va fi interzisă platforma TikTok sau alte rețele sociale din cauza a ce s-a întâmplat la ultimele alegeri prezidențiale.