Boc vrea să aducă moldoveni la Cluj: Trebuie să înțeleagă că soluția este spre Vest

Boc vrea să aducă moldoveni la Cluj: Trebuie să înțeleagă că soluția este spre Vest
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 dec 2023

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, vrea să extindă colaborarea cu Republica Moldova, dar și să aducă zeci de moldoveni de acolo în Cluj, ca să le arate cum se trăiește în România și Europa.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Cluj-Napoca este înfrățit cu orașul Ungheni din Republica Moldova, iar edilul Clujului spune că vrea să extindă colaborarea și cu alte orașe, relatează Monitorul de Cluj.

CONFIRMARE TAROM retrage din flotă unele avioane CITEȘTE ȘI CONFIRMARE TAROM retrage din flotă unele avioane

„Voi continua relația pe care o avem cu municipiul înfrățit Ungheni, unde am investit cred că vreo 500.000 de euro până acum, dacă nu mai mult, în parc, creșă, școală, grădiniță. Și se vede asta acolo. Vom extinde cu încă un oraș, cel puțin, relația de colaborare. Vom aduce, la invitația noastră, cel puțin 40 de cetățeni ai Republicii Moldova, care nu au fost niciodată în România, din orașele înfrățite care să vină să vadă ce înseamnă România și Europa. Ei trebuie să vină.

Acolo se face diferența, nu cu cei care sunt deja europeni, sunt studenți. Ei sunt convinși.

FOTO Grupul austriac HS Timber, fostul Holzindustrie Schweighofer, intră în România pe nișa de producție energie fotovoltaică, amenajând un parc în Bacău, pe cea mai mare fabrică de panel din lume CITEȘTE ȘI FOTO Grupul austriac HS Timber, fostul Holzindustrie Schweighofer, intră în România pe nișa de producție energie fotovoltaică, amenajând un parc în Bacău, pe cea mai mare fabrică de panel din lume

Cei care nu au fost niciodată în România trebuie să înțeleagă că soluția este spre Vest, nu spre Est (…) procesul de deznaționalizare forțată în Basarabia s-a produs mult mai accentuat decât în alte părți. Nici în Bucovina, nici în alte părți nu a fost așa ceva. Noi trebuie să îi scoatem pe acei oameni, arătându-le realitatea. Lăsându-i captivi unui singur urs de la Răsărit nu vom reuși. Ca președinte al Asociației Municipiilor din România, o să-i rog pe colegii mei ca fiecare, pe nivelul lui, din puținul pe care îl are, să-l împartă cu un oraș/o comună/o comunitate din Republica Moldova (…) Cred că e un moment pe care nu trebuie să-l pierdem”, a transmis Emil Boc.

viewscnt
Afla mai multe despre
boc
cluj
moldova