CONGRESUL PNL - FOTO Cîțu, huiduit de susținătorii lui Orban, și-a început discursul amintind de Dragnea. ”Eu sunt Florin. ​Cât sunt eu președinte al PNL, nu vom face alianță cu PSD!”

CONGRESUL PNL - FOTO Cîțu, huiduit de susținătorii lui Orban, și-a început discursul amintind de Dragnea. ”Eu sunt Florin. ​Cât sunt eu președinte al PNL, nu vom face alianță cu PSD!”
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 sep 2021

Premierul Florin Cîțu, confruntat la începutul prezentării moțiunii cu care candidează la președinția PNL, cu scandări ”Demisia!” și cu huiduieli, s-a adresat contestatarilor săi spunându-le: ”Știți că asta înseamnă să va dați jos propriul Guvern, pe model Dragnea”. Cîțu l-a atacat pe Ludovic Orban, subliniind: ”Eu nu voi purta niciodată o geacă pe care scrie ”Votați PSD!”. În plus, premierul a declarat că atât timp cât va fi președinte al PNL, nu va face alianță cu PSD.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

”Știți că asta înseamnă să vă dați jos propriul Guvern. Deci numai Dragnea făcea asta. Câtă emoție! Frumos, frumos. Deci PNL este viu și asta trebuie să vadă toți românii. Democrație. Vă salut pe toți, dragi colegi liberali. O campanie lungă și dificilă, nu e așa? Așa e, dar eu vă spun că nu regret nimic din această campanie pentru am văzut că românii au nevoie de liberalism. Am mers în toată țara pentru că am vrut să cunosc toate problemele cu care se confruntă comunitățile locale, dar și dvs personal, colegi liberali. Probleme pentru care ați primit doar promisiuni. Vă promit că nu o să vă dezamăgesc”, le-a spus Cîțu contestatarilor.

Compensarea prețului la energie va intra în vigoare de la 1 noiembrie pentru consumatorii casnici și non-casnici CITEȘTE ȘI Compensarea prețului la energie va intra în vigoare de la 1 noiembrie pentru consumatorii casnici și non-casnici

Orban a intervenit: ”Am rugămintea, către toți susținătorii mei, domnul Florin Cîțu își prezintă moțiunea, să stea liniștiți și să îl lase să își prezinte moțiunea. Noi suntem pozitivi. Rugămintea mea către toți susținătorii mei să îl lăsăm să își prezinte moțiunea”.

CONGRESUL PNL - FOTO Cîțu, huiduit de susținătorii lui Orban, și-a început discursul amintind de Dragnea. ”Eu sunt Florin. ​Cât sunt eu președinte al PNL, nu vom face alianță cu PSD!”

”Domnule președinte, nu am nevoie de susținere. Pot să îmi susțin moțiunea și în uralele tuturor românilor. Eu pot să îmi susțin moțiunea. Do your worst. Eu știu că nu am fost perfect, am făcut greșeli, dar doar echipa câștigătoare a avut o campanie optimistă și pozitivă pentru că am avut încredere în voi, toți colegii liberali. Știu că astăzi veți lua decizia corectă. Colegi liberali, eu sunt Florin, omul care nu a intrat demult în politică, dar care a muncit mult ca să ajungă aici. Și pentru asta vă mulțumesc vouă”, a fost replica lui Cîțu.

Cîțu și liberalii au uitat să rectifice legea care anulează închisoarea pentru evaziune fiscală. PNL, UDMR și PSD nici nu susțin proiectul USR de corectare a legii CITEȘTE ȘI Cîțu și liberalii au uitat să rectifice legea care anulează închisoarea pentru evaziune fiscală. PNL, UDMR și PSD nici nu susțin proiectul USR de corectare a legii

Premierul s-a prezentat de mai multe ori ca fiind ”Florin” și un ”politician atipic”, dând asigurări că nu se va alia la guvernare cu PSD.

”Vă garantez că atâta timp cât voi fi președinte al PNL deciziile le vom lua împreună. Sunt un liberal convins și mă voi bate pentru PNL așa cum nu au știut, nu au vrut sau nu au putut alții să o facă. Voi lupta pentru refacerea coaliției de guvernare, dar niciodată nu voi permite ca PNL să fie înghenunchiat. Noi suntem liberali și trebuie să ne purtăm ca atare. Eu sunt un liberal convins și în orice poziție am fost mi-am făcut bine treaba. Am început spălând vase în SUA ca să mă întrețin în facultate. Apoi am lucrat în bănci și în sistemul privat. Respect munca și spiritul antreprenorial al românilor. Nu am făcut compromisuri. Nu fac compromisuri. Pentru mine proprietatea privată e sfântă, iar antreprenorii sunt eroi. Sărăcia trebuie eradicată din România și vă garantez că doar noi liberalii avem soluția – se numește România liberală. Eu nu vă voi propune niciodată să facem din PNL o copie a PSD”, a declarat Cîțu.

CONGRESUL PNL - FOTO Cîțu, huiduit de susținătorii lui Orban, și-a început discursul amintind de Dragnea. ”Eu sunt Florin. ​Cât sunt eu președinte al PNL, nu vom face alianță cu PSD!”

”Vreau să fiți mândri că sunteți liberali. Vreau să mai spun ceva – Eu nu voi purta niciodată o geacă pe care scrie ”Votați PSD!”. Cum aș putea când PSD rămâne cel mai mare dușman al PNL? Cât sunt eu președinte al PNL nu vom face alianță cu PSD. Ne delimităm de acest partid toxic, îl ținem în opoziție acum, dar și după 2024. Pe mine nu o să mă vedeți niciodată în ipostaza de a forța o moțiune de cenzură împotriva propriului Guvern. Suntem liberali. Nu facem ca Dragnea. Aceste lucruri le vedeți la PSD, nu la liberali”, a mai afirmat Cîțu.

ULTIMA ORĂ Începe vaccinarea cu a 3-a doză de vaccin anti-COVID pentru toate persoanele CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Începe vaccinarea cu a 3-a doză de vaccin anti-COVID pentru toate persoanele

Cîțu a susținut că în fruntea Guvernului nu a putut accepta să fie șantajat politic.

”Când am văzut că la Ministerul Sănătății nu funcționează lucrurile, am luat o decizie și lucrurile s-au îmbunătățit. La Finanțe la fel. Guvernarea este despre decizii în interesul românilor, nu despre șantaj politic. 30 de ani s-au găsit scuze. Acum nu e momentul de reformă. Noi liberalii și eu ca premier am susținut toate inițiativele colegilor noștri. Reciproca nu a fost valabilă. A trebuit să spun – ajunge. Suntem liberali. Până aici. Da, recunosc. Eu sunt un politician atipic. Eu nu mint. Am fost acuzat de PSD, dar mai nou și de unii colegi din coaliție – că prăbușesc economia, că o închidem. De fiecare dată am demonstrat contrariul. De fiecare dată cifrele au arătat că este bine. Am aprobat PNR pentru români”, a continuat premierul.

ULTIMA ORĂ Guvernul schimbă Legea energiei prin OUG pentru a putea reintroduce temporar prețuri reglementate, cu notificarea UE, dar după adoptare CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Guvernul schimbă Legea energiei prin OUG pentru a putea reintroduce temporar prețuri reglementate, cu notificarea UE, dar după adoptare

Președintele Klaus Iohannis a fost cel care a deschis congresul PNL printr-un discurs în care a susținut că premierul Cîțu trebuie să continue guvernarea, din care unii parteneri, la primul impas, au decis că ”iau lucrurile și pleacă”. Șeful statului a criticat confruntarea electorală pentru președinția PNL, discursul său fiind adesea întrerupt de scandări pro-Orban.

”Să nu ne amăgim, sub scuza confruntării democratice firești nu se pot ascunde anumite derapaje și atacuri la persoană, ca cele la care am asistat în ultimele luni. Astfel de atitudini nu trebuie să mai vedem niciodată nu doar în interiorul PNL, ci la niciun partid din România. Din păcate, s-au spus lucruri grave, s-au folosit cuvinte dure, care sapă credibilitatea unui partid puternic încercat”, a spus Iohannis, în începutul discursului său.

El a continuat amintind că liberalii au promis oamenilor 4 ani de stabilitate politică.

Actuala guvernare trebuie fără doar și poate să continue, pentru că nu există niciun motiv real ca premierul să fie demis sau să își dea demisia. Cu atât mai mult, când prim-ministrul și miniștrii liberali sunt atacați din toate părțile, întregul Partid Național Liberal ar trebui să dea dovadă de solidaritate și să îi susțină cu toate forțele”, a declarat șeful statului.

Guvernul dă undă verde introducerii cotei reduse de TVA pentru publicații digitale CITEȘTE ȘI Guvernul dă undă verde introducerii cotei reduse de TVA pentru publicații digitale

În context, Iohannis a arătat că nu toate partidele din arcul guvernamental la responsabilitate și maturitate.

”Guvernarea nu este un loc al ironiilor și al gâlcevii nesfârșite, în care unii parteneri se comportă că și cum ar fi într-o dezbatere pe rețelele sociale, iar când apare primul impas își iau lucrurile și pleacă”, a spus Iohannis, care a acuzat și ”sabotajele venite din propriul partid”.

CONGRESUL PNL - FOTO Cîțu, huiduit de susținătorii lui Orban, și-a început discursul amintind de Dragnea. ”Eu sunt Florin. ​Cât sunt eu președinte al PNL, nu vom face alianță cu PSD!”

Cinci mii de membri ai Partidului Național Liberal participă, la Romexpo, la Congresul care va alege președintele formațiunii pentru următorii patru ani. Au intrat în cursă actualul lider, președintele Camerei Deputaților Ludovic Orban, și premierul Florin Cîțu.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
congres
pnl
ludovic orban
florin citu
iohannis
liberali
presedinte
alageri