Dacian Cioloș a lansat Partidul Libertății, Unității și Solidarității (PLUS)

Dacian Cioloș a lansat Partidul Libertății, Unității și Solidarității (PLUS)
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 dec 2018

Dacian Cioloș a lansat, sâmbătă, la Cluj-Napoca, Partidul Libertății, Unității și Solidarității (PLUS), formațiune care a fost deja înregistrată la Tribunal și face parte din registrul partidelor politice. Cererea pentru Partidul Mișcarea România Împreună, care trenează în instanță de mai bine de opt luni, va fi retrasă de la Tribunalul București în zilele următoare.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Fostul premier Dacian Cioloș a anunțat, sâmbătă, la Cluj-Napoca, lansarea partidului PLUS, toi cei care își doresc schimbare și și-au arătat susâinerea penntru Platforma Civică România Împreună fiind așteptați să se înscrie, scrie News.ro.

Cioloș a povestit că, din martie 2018 a fost depusă cererea pentru înregistrarea Partidului Mișcarea România Împreună, dar aceasta tărăgănează, demersul fiind contestat.

Avertizări ale sindicatelor din Sănătate pentru noi majorări salariale luna viitoare CITEȘTE ȘI Avertizări ale sindicatelor din Sănătate pentru noi majorări salariale luna viitoare

”Au trecut opt luni de cât noi ne organizăm pe teren și acest dosar trenează în justiție. Oameni care nu doresc ca noi să avem acest vehicul încearcă să împiedice, încearcă să facă să treneze acest proces de înregistrare. Dacă mergem în acest ritm, am concluzionat de prin septembrie, că riscăm să nu fim în măsură să candidăm la alegerile de la sfârșitul lunii mai”, a spus Cioloș.

Acesta a povestit că s-a găsit o altă variantă de a avea un partid politic.

”În septembrie, am decis să ne gândim la o alternativă. Colegi de-ai noștri, oameni anonimi, care au vrut să dea o mână de ajutor, au depus o cerere de inregistrare a unui aprtid politic. Astăzi vreau să vă anunț că acel partid politic este înscris în registrul partidelor politice din România. Astăzi vreau să vă anunț că avem partidul nostru politic. Este vorba despre Partidul Libertății, Unității și Solidarității (PLUS)”, a mai spus Cioloș.

Potrivit acestuia, era nevoie de acest ”vehgicul politic”.

”Suntem gata să trecem la treabă. Însă avem nevoie de acest vehicul politic. Pentru noi, un partid politic nu este un scop în sine. Nu ne dorim un partid de dragul de a avea un partid și de a face politică. Partidul este un instrument prin care să atingem niște obiective pentru România”, a mai afirmat Dacian Cioloș.

Potrivit acestuia, în zilele urmmătoare, va fi retrasă de la Tribunalul București cererea de înregistrare a Partiduluii Mișcarea România Împreună. 

viewscnt
Afla mai multe despre
dacian ciolos
plus