Fostul ministru PSD al Sănătății Florian Bodog, urmărit penal de DNA pentru abuz în serviciu, fals intelectual și fals în înscrisuri sub semnături privată

Fostul ministru PSD al Sănătății Florian Bodog, urmărit penal de DNA pentru abuz în serviciu, fals intelectual și fals în înscrisuri sub semnături privată

Inquam Photos / Octav Ganea

Profit.ro
Profit.ro
scris 27 apr 2021

Fostul ministru PSD al Sănătății Florian Bodog este urmărit penal de DNA în dosarul în care este suspectat de mai multe infracțiuni de abuz în serviciu, fals intelectual și fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție - Secția de combatere a corupției au dispus efectuarea urmăririi penale față de suspectul Bodog Florian Dorel, senator în Parlamentul României, la data faptelor având funcția de ministru, pentru abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată (12 acte materiale), fals intelectual, în formă continuată (12 acte materiale), și  fals în înscrisuri sub semnătură privată (trei infracțiuni), scrie News.ro.

Dacă ar ajunge roboții să dea consultanță, ce vor mai face oamenii? Despre viitorul consultanței, ce cred liderii PwC (III) CITEȘTE ȘI Dacă ar ajunge roboții să dea consultanță, ce vor mai face oamenii? Despre viitorul consultanței, ce cred liderii PwC (III)

"În calitate de ministru al Sănătății, suspectul Bodog Florian Dorel ar fiacționat în mod direct pentru ca o persoană angajată în funcția de consilier personal să își încaseze drepturile salariale pe o perioadă de 12 luni fără să se fi prezentat la serviciu și fără să fi prestat activitățile la care era obligată prin contract; totodată, deoarece aceasta nu era prezentă fizic la locul de muncă, demnitarul ar fi semnat în locul persoanei respective o serie de acte", arată DNA, într-un comunicat de presă transmis marți.

Concret, în perioada februarie 2017 - ianuarie 2018, deși știa că persoana angajată în funcția de consilier personal nu s-a prezentat la serviciu și nu a prestat activitățile la care era obligată prin contractul individual de muncă și fișa postului, Bodog ar fi atestat în mod nereal prezența acesteia la locul de muncă prin semnarea foilor colective de prezență și nu ar fi luat măsuri pentru sancționarea disciplinară. Astfel, consiliera ministrului de la acea dată ar fi obținut drepturi salariale care nu i se cuveneau în cuantum de 75.656 lei, sumă ce ar reprezenta prejudiciu la bugetul ministerului respectiv.

În același context, în perioada februarie - octombrie 2017, fostul ministru ar fi falsificat semnăturile persoanei respective pe două contracte individuale de muncă și pe o declarație pe proprie răspundere, demersuri menite a produce consecințe juridice.

Studiu EY: Companiile raportează scăderi ale cifrei de afaceri, însă doar 19% și-au revizuit politica de prețuri de transfer CITEȘTE ȘI Studiu EY: Companiile raportează scăderi ale cifrei de afaceri, însă doar 19% și-au revizuit politica de prețuri de transfer

În 23 septembrie 2019, Senatul a respins o cerere similară a DNA de încuviințare de începere a urmăririi penale a demnitarului.

"Ulterior, au rezultat date și indicii rezonabile privind săvârșirea, de către fostul ministru, și a altor infracțiuni, respectiv trei infracțiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată, precum și a unui alt act material care intră în conținutul constitutiv al infracțiunii de abuz în serviciu", adaugă DNA.

VIDEO Profit TV - Să ajutăm business-ul. Ionuț Nedea, Litoralulromanesc.ro: Statul trebuie să promoveze destinațiile românești pentru turiștii români și străini. Exceptarea măsurii de purtare a măștii la plajă CITEȘTE ȘI VIDEO Profit TV - Să ajutăm business-ul. Ionuț Nedea, Litoralulromanesc.ro: Statul trebuie să promoveze destinațiile românești pentru turiștii români și străini. Exceptarea măsurii de purtare a măștii la plajă

Conform sursei citate, lui Bodog i s-a adus la cunoștință calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.

În 8aprilie, DNA a solicitat avizul Senatului pentru urmărirea penală a fostului ministru al Sănătății Florian Bodog, fiind a doua oară când o astfel de solicitare îl vizează pe acesta.

În 21 aprilie, plenul Senatului a avizat solicitarea DNA în acest sens, fiind înregistrate 98 de voturi ”pentru”, 24 de voturi ”împotrivă” și o abținere.

viewscnt
Afla mai multe despre
psd
florian bodog
dna