Gabriela Firea a demisionat din guvern

Gabriela Firea a demisionat din guvern
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 iul 2023

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, a demisionat vineri din guvern, după o întâlnire cu premierul Marcel Ciolacu la sediul Executivului, au declarat surse din PSD pentru News.ro. Firea fost chemată de primul ministru pentru o discuție la Palatul Victoria, în contextul scandalului legat de centrele pentru bătrâni din Ilfov, care a produs deja o demisie în Guvern, a ministrului Muncii.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Bogdan Ivan, va prelua interimatul la Ministerul Familiei, după demisia Gabrielei Firea, au precizat surse politice.

Luni, conducerea PSD urmează să decidă pe cine propune atât pentru funcția de ministru al Familiei cât și pentru funcția de ministru al Muncii, după demisia lui Marius Budăi.

Numele Gabrielei Firea a apărut în scandalul legat de centrele pentru bătrâni din Voluntari, care a scos la iveală condițiile inumane în care erau ținuți beneficiarii. Conform unui document consultat de către G4Media, Ștefan Godei, inculpatul din dosarul azilelor din județul Ilfov, ar fi fost angajat de Gabriela Firea la cabinetul de senator în perioada ianuarie 2021 – februarie 2023.

Biblioteca Națională a României va fi închisă din cauza ploșnițelor până pe 4 septembrie CITEȘTE ȘI Biblioteca Națională a României va fi închisă din cauza ploșnițelor până pe 4 septembrie

Ștefan Godei, liderul și coordonatorul grupului care a pus la cale afacerea cu azilele de bătrâni, de pe urma cărora a câștigat peste 3,7 milioane de lei, își cheltuia o parte din bani pe droguri, prostituate și lăutari, potrivit procurorilor DIICOT. Într-o singură noapte, el a reușit să cheltuiască 25.000 de lei pe astfel de distracții, a relatat Digi 24.

Ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse Gabriela Firea a precizat că Ștefan Godei, inculpatul din dosarul azilelor din județul Ilfov, nu a fost vreodată șoferul său. „Eu am același șofer de 16 – 17 ani, pe care îl cunosc toate instituțiile, toți jurnaliștii, toată primăria, tot Parlamentul, etc.”, a explicat Firea.

Premierul Marcel Ciolacu afirmă după ce Gabriela Firea a demisionat din funcția de ministru al Familiei, că îi e foarte clar că în calitate de ministru aceasta nu are nicio legătură directă cu ”azilele groazei” și că apreciază gestul său voluntar. Ciolacu așteaptă ca și primarii, șefii de CJ, șefi din poliție, directori de instituții politice locale care au legătură cu acest caz să facă un pas în spate.

”A fost o presiune uriașă în ultimele zile la adresa domniei sale, din cauza unor colaboratori ai doamnei ministru pentru care s-a probat deja implicarea. În consecință, până la clarificarea tuturor aspectelor legate de acest caz, doamna Firea a decis să își depună mandatul de ministru al Familiei. Vreau să subliniez că apreciez gestul voluntar pe care l-a făcut doamna Firea”, afirmă Ciolacu.

El afirmă că lucrurile nu trebuie să se oprească aici și că așteaptă ca și primarii, șefii de Consilii Județene, directorii de instituții publice locale sau șefii din poliție care au avut o legătură cu “azilele groazei” să își asume pe deplin responsabilitatea. ”Cel mai grav ar fi ca această indignare legitimă a societății să fie acoperită de un șir de demisii, iar în spate lucrurile să rămână la fel. Este nevoie de o schimbare reală, în profunzime, ca să putem repara acest sistem odios care a corupt conștiințe în schimbul banilor. Mi-am asumat ca prim-ministru acest lucru. Și voi merge până la capăt! Voi schimba lucrurile de sus până jos, alături de colegii mei din Guvern, de Biserica Ortodoxă Română și de restul cultelor din România, precum și de societatea civilă. Nu am nicio milă pentru cei care au distrus viețile și sufletele unor oameni fără apărare!”, conchide Marcel Ciolacu.

viewscnt
Afla mai multe despre
gabriela firea
demisie
azile
centre batrani