GALERIE FOTO Ciolacu către Orban: Tot acest Parlament vă va da jos, prin moțiune de cenzură!. ”Chemați-l pe Vela să mă aresteze!”

Profit.ro
Profit.ro
scris 18 mai 2020

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, i-a transmis, luni, premierului Orban, cu prilejul unei dezbateri politice, după ce a acuzat Guvernul de incompetență în ce privește combaterea epidemiei de coeonavirus și luarea măsurilor necesare pentru refacerea economiei, că: ”Tot acest Parlament vă va da jos, printr-o moțiune de cenzură!”.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Imagini pot fi văzute în articol și în GALERIA FOTO (Inquam Photos / George Calin)

De ce este important: PSD deține majoritatea parlamentară în acest moment, iar instalarea Guvernului Orban în 5 februarie i se datorează în mare parte. Alături de partide de opoziție, precum Pro România și UDMR, PSD are capacitatea de a demite Executivul. 

Dezbaterea politică, cu participarea prim-ministrului, a avut loc la solicitarea grupului parlamentar Pro Europa, având tema „Măsuri de relansare a economiei României și de atenuare a efectelor negative provocate de epidemia de coronavirus”.

Guvernul instituie starea de alertă pentru 30 de zile. Purtarea măștii devine obligatorie. Carantinare sau izolare pentru cei care intră în țară. Unele centre comerciale pot fi deschise. Amenzi pentru nerespectarea măsurilor CITEȘTE ȘI Guvernul instituie starea de alertă pentru 30 de zile. Purtarea măștii devine obligatorie. Carantinare sau izolare pentru cei care intră în țară. Unele centre comerciale pot fi deschise. Amenzi pentru nerespectarea măsurilor

Ciolacu a dat vina în mod particular pe Orban cu privire la întârzierea proiectului de lege privind starea de alertă, cât și cu privire la numărul mare de cetățeni care au așteptat în weekend în Vama Nădlac.

În urma discursului șefului PSD, liderul deputaților liberali, Florin Roman, l-a acuzat pe Marcel Ciolacu că nu a vorbit cu masca de protecție pe față la tribuna parlamentară și a cerut ”dezinfectarea” microfonului rspectiv.   

”Chemați-l pe Vela să mă aresteze”, a fost reacția liderului PSD.

Premierul Orban a făcut apel la liderii politicii - după ce Victor Ponta, Marcel Ciolacu sau Varujan Vosganian au vorbit de la tribuna parlamentară fără mască de protecție - să respecte măsurile în vigoare pentru starea de alertă (care obligă la purtarea măștii în spații publice închise), pentru că altfel nu poate fi cerut cetățenilor acest lucru.  

viewscnt
Afla mai multe despre
ciolacu
psd
orban
guvern
motiune
cenzura