Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a demisionat

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a demisionat
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 sep 2021

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, și-a depus demisia la Guvern, după cum anunțase anterior. Depunerea demisiei a fost confirmată de premierul Cîțu.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Corina Dent, Excedent, Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a). Parteneri: Auchan, Kaufland, Liberty Steel
25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar

Ministrul Agriculturii, susținător al lui Ludovic Orban, a anunțat marți că își va depune demisia din funcție, afirmând că ”pentru premierul Florin Câțu, agricultura și industria alimentară nu au fost niciodată priorități”.

Protest pentru \ CITEȘTE ȘI Protest pentru "salvarea CFR Călători", în fața Ministerului Transporturilor

El a invocat bugetul redus al ministerului, dar și faptul că în PNRR nu a fost cuprins niciun proiect major pentru agricultură, deși draftul inițial conținea un proiect referitor la irigații și desecare.

Adrian Oros a făcut parte din echipa lui Ludovic Orban.

ULTIMA ORĂ Salariul minim net va crește cu 10% de la 1 ianuarie CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Salariul minim net va crește cu 10% de la 1 ianuarie

Ieri a fost anunțat că irigațiile au fost scoase din PNRR, deoarece România nu a dovedit că acestea nu afectează mediul.

Proiectele de irigații cuprinse inițial în PNRR au fost calificate de vicepremierul Dan Barna, după o primă evaluare a CE, ca fiind ” uzate moral” nemaifiind de actualitate în niciun stat european. Aceleași proiecte au provocat și ironii din partea PSD, care a afirmat că ”domnul ministru al Agriculturii s-a dus cu planurile de irigații de pe timpul lui Ceaușescu”, scrie News.ro.

PSD a depus moțiune de cenzură împotriva Guvernului Cîțu CITEȘTE ȘI PSD a depus moțiune de cenzură împotriva Guvernului Cîțu

”Azi îmi voi depune demisia din funcția de Ministru al Agriculturii și Dezvoltării Rurale! Pentru Premierul Florin Câțu, agricultura și industria alimentară nu au fost niciodată priorități”, a scris Oros pe Facebook.

El prezintă și argumentele în favoarea afirmației privind lipsa de interes a lui Cîțu pentru domeniul agriculturii:

1. Bugetul MADR pentru anul 2021 reprezintă 60% din execuția bugetară a anului 2020, cu efecte asupra programelor aflate în derulare. La rectificarea bugetară, MADR a primit o sumă infimă, absolut insuficientă.

2. În PNRR nu a fost cuprins niciun proiect major pentru agricultură. Asta deși în primul draft trimis la Comisie, în noiembrie 2020, PNRR conținea un proiect complex pentru gestionarea apei în agricultură (irigații, desecare/ drenaj și sistem antigrindină), în valoare de 6,5 miliarde euro, proiect asumat în Programul de guvernare, alături de Rețeaua de depozitare, procesare si distribuție a produselor românești, alt proiect care nu a mai avut loc in PNRR.

Parlamentul respinge parteneriatul civil. Doar USR PLUS a susținut proiectul CITEȘTE ȘI Parlamentul respinge parteneriatul civil. Doar USR PLUS a susținut proiectul

3. Nu există suficientă determinare pentru eradicarea activității samsarilor, a vânătorilor de subvenții și a pieței negre, care afectează fermierii corecți. Astfel, orice subvenție, orice formă de sprijin devine ineficientă.

”Multumesc tuturor celor cu care în această perioadă am colaborat, atât la elaborarea Programului de tranziție, la viitorul Program Național Strategic, dar și în activitatea curentă. Am avut onoarea și norocul să cunosc oameni deosebiți, profesioniști, atât în Guvern, în MADR sau în mediul asociativ.

M-am bucurat să pot promova pe pagina mea și a ministerului, pe toți cei întâlniți în deplasările prin țară, fermieri români care performează, care sunt exemple de succes. Am vrut să arăt că și în România #SePoate!”, afirmă ministrul în finalul mesajului său.

viewscnt
Afla mai multe despre
adrian oros
ministrul agriculturii
demisie