ULTIMA ORĂ ANRE investighează 26 de companii din energie pentru manipularea pieței

ULTIMA ORĂ ANRE investighează 26 de companii din energie pentru manipularea pieței
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 sep 2021

Autoritatea Națională de Reglementare în Energie (ANRE) investighează 26 de companii energetice pentru manipularea pieței, iar amenzile vor fi între 5 și 10% din cifra lor de afaceri, a anunțat Dumitru Chiriță, președintele ANRE.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

El a fost audiat în cadrul Comisiei parlamentare de anchetă privind prețurile energiei, scrie Agerpres.

Un nou studiu IRES identifică factorii-cheie pentru trecerea consumatorilor români de la fumat la produse cu risc redus CITEȘTE ȘI Un nou studiu IRES identifică factorii-cheie pentru trecerea consumatorilor români de la fumat la produse cu risc redus

"Avem 26 de operatori economici în investigație pentru manipularea pieței. Ce am constatat: operatorul A îi vinde lui B o cantitate de energie electrică, B vinde lui A aceeași cantitate la prețuri crescute. Și, prin această formulă de manipulare a pieței, prețul crește", a arătat Chiriță.

Potrivit acestuia, până acum, amenzile au fost simbolice, dar de acum înainte se va aplica legea care prevede aplicarea unor amenzi între 5 și 10% din cifra de afaceri.

Era predictibil falimentul City Insurance? CITEȘTE ȘI Era predictibil falimentul City Insurance?

"Este destul de dificil să faci investigații în această zonă, dar avem aparatură care ne permite să facem clonare de date și informații din sistemele electronice ale operatorilor. Este o dotare luată din Statele Unite, pentru care din șase în șase luni trebuie să semnez o declarație că nu o folosesc decât în scopul pentru care am achiziționat-o", a adăugat președintele ANRE.

El a subliniat că toate aceste date au caracter confidențial și le va pune la dispoziție doar comisiei de anchetă. 

viewscnt
Afla mai multe despre
anre
energie