Peste 30.000 de protestatari anticorupție, în marș spre Palatul Parlamentului

Peste 30.000 de protestatari anticorupție, în marș spre Palatul Parlamentului

Sursă foto: News.ro

Profit.ro
Profit.ro
scris 20 ian 2018

Peste 30.000 de persoane, care s-au adunat în Piața Universității pentru a protesta împotriva modificării legilor justiției și a codurilor penale de către actuala majoritate parlamentară, au plecat în marș spre Palatul Parlamentului, transmite News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Coloana de manifestanți, cu jandarmii in frunte, a pornit pe traseul Piața Unirii -  Bulevardul Unirii - Palatul Parlamentului. Palatul Parlamentului este înconjurat de jandarmi.

Conform programului, vor avea loc opriri la sediul Avocatului Poporului, Curții Constituționale și Consiliului Național al Audiovizualului.

La ora 21:00, la Palatul Parlamentului, cei prezenți ar urma să facă un live pe Facebook, de pe telefon, cu lanterna aprinsă, în timp este intonat imnul de stat al României.

Fostul președinte ASF Dan Rușanu cere despăgubiri de 6,5 milioane de lei statului român, pentru perioada în care a fost arestat CITEȘTE ȘI Fostul președinte ASF Dan Rușanu cere despăgubiri de 6,5 milioane de lei statului român, pentru perioada în care a fost arestat

Mii de oameni au iești în stradă și în țară, sâmbătă seară, susținând manifestanții de la București, iar manifestații similare au loc și în peste hotare.

În 18 ianuarie s-a împlinit un an de la declanșarea celor mai mari proteste din România, de după Revoluție, care au scos în stradă sute de mii de oameni, imaginile cu luminile telefoanelor din Piața Victoriei făcând înconjurul lumii. Manifestațiile au început la două săptămâni de la învestirea Guvernului PSD-ALDE condus de Sorin Grindeanu, fiind declanșate de intenția Guvernului de grațiere a unor pedepse și de modificare a Codurilor penale.

Dacă în prima zi, 18 ianuarie, au ieșit în stradă în jur de 5.000 de oameni, dintre care aproximativ 4.000 în Capitală, în următoarele zile protestele au luat amploare în toată România, mai ales după adoptarea de către Guvern, în noaptea de 31 ianuarie, a OUG 13 privind modificarea Codurilor penale.

viewscnt
Afla mai multe despre
legile justitiei
codurile penale
lupta anticoruptie
dna
psd
liviu dragnea
miscarea rezist