ULTIMA ORĂ Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, și-a depus demisia

ULTIMA ORĂ Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, și-a depus demisia
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 nov 2018

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, și-a depus demisia.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Demisia acestuia vine cu mai puțin de două luni înaintea preluării de către România a președinției Consiliului UE.

Negrescu și-a depus demisia fiind nemulțumit în privința susținerii pentru pregătirea preluării de către România a acestei președinții.

Teodorovici, acuzat că a plătit datoria externă din fonduri europene: Este amuzant și aberant să vezi cum măsuri luate cu acordul Comisiei Europene sunt prezentate drept minciuni sau bombe CITEȘTE ȘI Teodorovici, acuzat că a plătit datoria externă din fonduri europene: Este amuzant și aberant să vezi cum măsuri luate cu acordul Comisiei Europene sunt prezentate drept minciuni sau bombe

Ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, a confirmat demisia acestuia la Digi 24, iar ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a declarat că a fost o discuție la finalul ședinței de Guvern, pe care Victor Negrescu ”a luat-o personal” și a dovedit că nu știe să lucreze în echipă.

”La finalul ședinței de Guvern a fost o discuție legată de ultimele măsuri de parcurs pentru ca noi să fim gata pentru președinția de anul viitor -  o discuție deschisă, cum e normal să fie într-o echipă și legată de participarea într-o măsură mai mare a dlui negrescu la astfel de întâlniri. La întâlnirea de la Strasbourg s-a sugerat să meargă și ministrul de Finanțe, dar și ministrul Fondurilor Europene, alături de el.  Din păcate dl Negrescu a luat-o personal și se pare că nu știe ce înseamnă în echipă, nu știe să lucreze în echipă”, a declarat Teodorovici, într-o intervenție telefonică la Antena 3.

În 23 august, ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, a prezidat ședința Comitetului de Coordonare a Sistemului național de gestionare a Afacerilor Europene, subliniind că „succesul președinției României la Consiliul UE poate fi asigurat doar prin colaborarea instituțiilor naționale”. Negrescu a afirmat că România este pregătită pentru preluarea funcției, arată news.ro.

Victor Negrescu a făcut parte și din Cabinetul Tudose.

Victor Negrescu s-a născut la 17 august 1985 și a urmat studiile preuniversitare în Belgia și Franța. În anul 2008 a absolvit Facultatea de Științe Politice a Universității București, iar titlul de master în afaceri europene l-a obținut doi ani mai tâziu, la Institut d'études politiques și Université Pierre-Mendès-France, Grenoble, Franța. În 2011, a devenit doctor în științe politice la SNSPA, numărându-se printre cadrele universitare ale acestei instituții din 2012.

FOTO Șeicul arab care controlează cel mai mare trader de cereale din Orientul Mijlociu și a preluat recent Agricost, cel mai mare producător agricol local, a venit la București pentru o discuție cu Iohannis CITEȘTE ȘI FOTO Șeicul arab care controlează cel mai mare trader de cereale din Orientul Mijlociu și a preluat recent Agricost, cel mai mare producător agricol local, a venit la București pentru o discuție cu Iohannis

Negrescu s-a implicat în politică de la 17 ani, mai întâi ca simpatizant al Partidului Socialist din Franța, apoi ca membru al PSD. Victor Negrescu a fost consilier al secretarului Comisiei de politică externă din Camera Deputaților și vicepreședintelui Comisiei de Afaceri Legale din Parlamentul European, Titus Corlățean, dar și în calitate de consilier la Ministerul Energiei.

Din anul 2007, el a coordonat activitatea PES Activists în România. În mai 2014, a fost ales europarlamentar pe listele PSD. În Parlamentul European este membru în Comisia pentru bugete. La Congresul PSD din 2015 a fost ales vicepreședinte al partidului. 

viewscnt
Afla mai multe despre
negrescu
demisie