7 noi instituții de învățământ superior din România, acceptate în cadrul Universităților Europene

Social   
7 noi instituții de învățământ superior din România, acceptate în cadrul Universităților Europene

Șapte instituții de învățământ superior din România au fost acceptate în cadrul “Universităților Europene”, o rețea de alianțe transnaționale ce vizează îmbunătățirea învățământului superior în UE, numărul total al instituțiilor românești selectate pentru a face parte din rețea ajungând la 10.

24 de noi alianțe universitare, formate din 165 de instituții de învățământ superior din Europa, au fost selectate la cea de a doua etapă a programului Universități Europene, a anunțat Comisia Europeană joi.

Urmărește-ne și pe Google News

La prima etapă, derulată anul trecut, au fost selectate 17 alianțe, formate din 114 instituții de învățământ superior, printre care și Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA), Universitatea București și Universitatea Tehnică de Construcții București.

Modificări la programul Prima Casă, redenumit Noua Casă. Guvernul crește la 95.000 de euro creditul maxim, dar renunță la ideea garantării dezvoltatorilor imobiliari CITEȘTE ȘI Modificări la programul Prima Casă, redenumit Noua Casă. Guvernul crește la 95.000 de euro creditul maxim, dar renunță la ideea garantării dezvoltatorilor imobiliari

Dintre cele 24 de noi alianțe acceptate acum fac parte șapte universități românești, respectiv Universitatea de Vest din Timișoara, Universitatea de Medicină și Farmacie Iuliu Hațieganu din Cluj-Napoca, Universitatea Tehnică Cluj-Napoca, Universitatea Petroșani, Universitatea Politehnică București, Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași și Universitatea Politehnică Timișoara.

Universitățile Europene includ diverse tipuri de instituții de învățământ superior din cele 27 de state membre UE, Marea Britanie, Islanda, Norvegia, Serbia și Turcia, de la universități de științe aplicate, universități tehnice și școli artistice de film și mass-media, până la universități generaliste și axate pe cercetare.

Fiecare alianță va primi până la 5 milioane de euro prin programul Erasmus+ și până la 2 milioane de euro prin programul Orizont 2020 în următorii trei ani, bugetul total fiind de 287 milioane de euro.

Orban cere controale ”la sânge” privind regulile de protecție împotriva Covid-19: Fără menajamente, fără milă față de cei care încalcă legea! Prefer să izolăm virusul decât să izolăm românii sau să fim izolați de UE CITEȘTE ȘI Orban cere controale ”la sânge” privind regulile de protecție împotriva Covid-19: Fără menajamente, fără milă față de cei care încalcă legea! Prefer să izolăm virusul decât să izolăm românii sau să fim izolați de UE

Potrivit unui sondaj realizat de Comisie în rândul celor 17 Universități Europene selectate anul trecut și care și-au început activitatea în ultima parte a anului trecut, 96% dintre instituțiile de învățământ consideră că ar fi fost mai bine pregătite să se confrunte cu pandemia cauzată de noul coronavirus în cazul în care universitatea europeană de care aparțin ar fi fost deja pe deplin operațională.

Peste 60% dintre acestea au declarat că apartenența la o Universitate Europeană a fost deja utilă pentru abordarea dificultăților cauzate de criză.

“Exemple bune în acest sens sunt crearea de campusuri virtuale interuniversitare, care oferă cursuri comune mixte și unități de învățământ comune integrate în programa tuturor universităților componente. Universitățile Europene urmăresc, de asemenea, să sprijine în continuare învățarea pe tot parcursul vieții, oferind cursanților de toate vârstele posibilitatea de a obține microcertificate, acordate după încheierea unor cursuri sau module cu durată scurtă”, arată Comisia.

viewscnt
Afla mai multe despre
aliante universitati europene
aliante transnationale
universitati
invatamant superior
comisia europeana
fonduri europene
educatie