Ciolacu înființează în subordinea sa un comitet de organizare a funeraliilor de stat pentru foști președinți

Ciolacu înființează în subordinea sa un comitet de organizare a funeraliilor de stat pentru foști președinți
Ovidiu Bărbulescu
Ovidiu Bărbulescu
scris 10 ian 2024

Pentru desfășurarea funeralilor de stat va fi constituit un ”Comitet de organizare a funeraliilor de stat”, coordonat de șeful Cancelariei Prim-Ministrului, prevede un proiect de hotărăre pregătit de către Executiv.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

De ce este important: Potrivit legislației în vigoare, funeraliile de stat sunt ceremonii oficiale organizate de Guvern în cazul decesului Președintelui României și al foștilor șefi de stat ai României.

Mai este bine de știut: Foștii șefi de stat în viață sunt Ion Iliescu (93 ani), Emil Constantinescu (84 de ani) și Traian Băsescu (72 de ani).

LEGE Iohannis a promulgat inițiativa lui Ciucă - amenzi mari pentru cei care pun însemne pe tricolor. Pas spre ”consacrarea \'sacralității\' drapelului național CITEȘTE ȘI LEGE Iohannis a promulgat inițiativa lui Ciucă - amenzi mari pentru cei care pun însemne pe tricolor. Pas spre ”consacrarea 'sacralității' drapelului național

”Pentru desfășurarea funeralilor de stat se constituie Comitetul de organizare a funeraliflor de stat, structură fără personalitate juridică coordonată de șeful Cancelariei Prim-Ministrului”, prevede proiectul de hotărâre.

Regulamentul de organizare și functionare și componența Comiletului de organizare a funeraliilor de stat vor fi aprobate ulterior prin altă hotarâre a Guvernului.

”Prezentul act normativ va avea impact pozitiv asupra imaginii României prin manifestarea considerației și înaltei aprecieri de care se bucură anumite categorii de personalități publice. În ceea ce privește costurile ce rezultă în urma intrării în vigoare a măsurii propuse prin acest proiect de act normativ, acestea nu pot fi estimate la acest moment, având în vedere faptul că se referă la un eveniment care nu poate fi preconizat când va avea loc”, arată Guvernul.

 
viewscnt
Afla mai multe despre
ciolacu
funeralii
stat
comitet
organizare
președinte
șef de stat