Milioane de francezi își revând cadourile de Crăciun, fenomen în creștere față de 2021

Milioane de francezi își revând cadourile de Crăciun, fenomen în creștere față de 2021
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 dec 2022

Aproape șapte milioane de francezi își vor vinde cadourile primite anul acesta de Crăciun, cu 500.000 mai mulți decât anul trecut, arată un studiu realizat de Kantar pentru eBay, citat de publicația franceză LeFigaro. Cifrele sunt chiar mai mari într-un alt studiu asemănător, realizat de Ipsos pentru Rakuten, fenomenul antrenând chiar unul din doi francezi, în creștere cu 8 puncte față de 2021.

Tendința este deja vizibilă în numărul de produse scoase la vânzare online. Potrivit LeFigaro, Rakuten raporta 650.000 de anunțuri noi postate la ora 15:00 pe 25 decembrie, în creștere cu 8% față de 2021.

Urmărește-ne și pe Google News

Și platforma eBay se așteaptă la aproape trei milioane de noi listări în Franța, între 25 decembrie și 3 ianuarie 2023. Site-ul se angajează ca, pentru fiecare cadou vândut, să doneze un euro unei asociații care ajută copii internați în spital.

Evenimente
24 octombrie - IMM-urile, oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
Oficial austriac: Primirea României și Bulgariei în Schengen, doar după reformarea politicii de azil a UE CITEȘTE ȘI Oficial austriac: Primirea României și Bulgariei în Schengen, doar după reformarea politicii de azil a UE

Potrivit sursei citate, locuitorii din Ile-de-France sunt francezii cel mai puțin mulțumiți de darurile lor.

„Revânzarea cadourilor e o modalitate de a proteja puterea de cumpărare a poporului francez, dar și de a participa la o economie responsabilă care încurajează circularitatea”, susține Sarah Tayeb, director adjunct general al eBay Franța. 43% dintre francezii care plănuiesc să revândă un cadou spun că aceasta le permite să economisească bani, iar 27% își susțin astfel alte cheltuieli de Sărbători, față de 23% în 2020.

Potrivit Kantar, piața de revânzare a cadourilor reprezintă circa 336 de milioane de euro reinjectați în economia Franței.

Printre cele mai revândute cadouri se numără în principal produsele culturale și high-tech: cărți, benzi desenate, jocuri video, console, jucării.

viewscnt
Afla mai multe despre
cadouri revanzare
franta
ebay
kantar