Polițiștii au dat, în ultimele 24 de ore, la nivel național, aproape 9.000 de amenzi în valoare de peste 3,4 milioane de lei

Polițiștii au dat, în ultimele 24 de ore, la nivel național, aproape 9.000 de amenzi în valoare de peste 3,4 milioane de lei
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 mai 2024

Polițiștii au dat aproape 9.000 de amenzi, în valoare de peste 3,4 milioane de lei, în urma acțiunilor desfășurate în ultimele 24 de ore, la nivel național. 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Corina Dent, Excedent, Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a). Parteneri: Auchan, Kaufland, Liberty Steel
25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar

Reprezentanții Poliției Române au anunțat că polițiștii au acționat, în ultimele 24 de ore, la nivel național, pentru a preveni faptele antisociale, organizând 464 de acțiuni și au intervenit la 2.497 de evenimente, dintre care 2.097 au fost sesizate de către cetățeni prin 112.

De asemenea, au fost depistate 21 de persoane urmărite național sau internațional, față de care au fost dispuse măsurile legale, iar în cauzele instrumentate au fost dispuse 45 de măsuri preventive.

Pentru alte nereguli constatate, polițiștii au aplicat 8.836 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 3.415.043 de lei.

„Polițiștii rutieri au acționat pentru creșterea siguranței în trafic, fiind constatate 82 de infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice. Au fost scoși din trafic, reprezentând un pericol pentru ceilalți participanți, 578 de conducători auto. Acestora le-a fost suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe o perioadă de timp, conform legii. Față de 219 șoferi, a fost luată măsura reținerii permisului de conducere, pentru viteză, 36 pentru conducere sub influența alcoolului și 4 pentru conducere sub influența drogurilor sau a substanțelor interzise”, au precizat polițiștii, citați de News.ro.

De asemenea, au fost oprite din a circula 363 de autovehicule care nu prezentau siguranță pe drumurile publice, până la remedierea problemelor constatate.

Totodată, în cursul zilei de vineri, în cadrul acțiunii Blocada, peste 3.500 de polițiști și jandarmi au acționat, la nivel național, în sistem integrat, pentru asigurarea unui climat de ordine publică, prevenirea faptelor cu violență, prevenirea traficului și consumului de droguri, precum și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră.
Astfel, au fost organizate 396 de filtre, în cadrul activităților desfășurate, fiind verificate 5.992 de autovehicule și legitimate 9.974 de persoane.

Acțiunile pentru prevenirea accidentelor de circulație și creșterea siguranței în trafic au continuat, fiind efectuate 2.478 de testări cu dispozitive etilotest/alcooltest și 105 cu aparatele din dotare, pentru depistarea conducătorilor aflați sub influența substanțelor psihoactive.

În cadrul acțiunii Blocada, polițiștii au constatat 17 infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice. Au fost reținute 258 de permise de conducere, dintre care 19 pentru alcool și 116 pentru viteză. Totodată, au fost retrase 167 de certificate de înmatriculare.

viewscnt
Afla mai multe despre
politia
amenzi