Rețineri la Cultură pentru o șpagă de 10.000 euro într-un proiect imobiliar. Intermediar - fondator al trupei Paraziții

Rețineri la Cultură pentru o șpagă de 10.000 euro într-un proiect imobiliar. Intermediar - fondator al trupei Paraziții

Alexandru Frâncu, om de afaceri și fondator al trupei Paraziții. Sursa foto: Facebook

scris 29 ian 2016

Trei membri ai Comisiei de Patrimoniu din Ministerul Culturii, cu atribuții în emiterea de autorizații de construcție pentru proiecte imobiliare, au fost reținuți, vineri, de Poliție, în urma unui flagrant organizat după ce un om de afaceri a reclamat că i-a fost cerut să plătească 10.000 euro dacă vrea să obțină un aviz. Intermediar ar fi fost Alexandru Frâncu, om de afaceri și fondator al trupei de muzică Paraziții.

Oarecum ironic, Frâncu a avut, în octombrie anul trecut, un rol principal negativ într-un film produs în Franța, filmând într-o închisoare.

Polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice și ai Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române au prins în flagrant delict un bărbat, în timp ce primea 6.000 de euro, pentru a-și exercita influența asupra membrilor unei comisii de avizare din cadrul unei instituții de cultură. Cel în cauză și alte două persoane care l-ar fi sprijinit în activitatea infracțională au fost reținute, anunță Poliția.

Conform unor surse citate de B1, intermediar era Alexandru Frâncu, acesta fiind reținut. Frâncu deține hotelul Boutique Lafayette din centrul Bucureștiului și firma imobiliară Luxury Homes, fiind și fondator al trupei de muzică Paraziții.

FOTO Camelia Voiculescu a rămas de Crăciun fără vila din Predeal, Fiscul a vândut-o la licitație CITEȘTE ȘI FOTO Camelia Voiculescu a rămas de Crăciun fără vila din Predeal, Fiscul a vândut-o la licitație

Flagrantul a fost organizat după ce un om de afaceri din București a scris un denunț în care a precizat că, în această lună, i-a fost cerută suma de 10.000 de euro pentru a obține un aviz din partea Comisiei de Patrimoniu, aviz necesar lansării unui proiect imobiliar.

Conform Click,  Alexandru Frâncu este milionar în euro, având o vilă și un apartament de lux în Capitală, o casă de vacanță în străinătate și două limuzine. La mijlocul anilor 1990, el a înființat, alături de Cheloo, trupa Paraziții.

Oarecum ironic, în octombrie anul trecut a avut un rol principal negativ într-un film produs în Franța, filmând într-o închisoare.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
spaga
imobilar
francu
parazitii