România începe din nou să pună localități în carantină

România începe din nou să pună localități în carantină
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 sep 2021

Secretarul de stat în cadrul Ministerului de Interne, Raed Arafat, a declarat că este îngrijorător că în spitale sunt internate cazuri grave cu COVID-19, la tineri, el dând exemplu cazul unui subofițer ISU din Bistrița care a decedat la 44 de ani, acesta fiind nevaccinat. Arafat a mai precizat că este pentru prima dată, după multe luni, când a semnat un ordin de carantinare pentru mai multe localități din județul Satu Mare.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

”Astăzi am fost la aproximativ 5,7 la sută rată de pozitivare. Este îngrijorător că intră cazuri multe pe Terapie Intensivă zilnic. Avem și tineri. Azi noapte am fost sunat de comandantul pompierilor de la Bistrița să îmi spună de decesul unui subofițer de 44 de ani, din păcate nevaccinate. Câteva zile la terapie Intensivă, intubat, după care, din păcate, decedat. Astea sunt situații cu care ne confruntăm acuma”, a declarat Raed Arafat, la Digi24, conform news.ro.

Fapte bune făcute de Profi CITEȘTE ȘI Fapte bune făcute de Profi

Arafat a adăugat că a semnat primul ordin de carantinare a unor localități, după mai multe luni.

”Astăzi este prima dată, după câteva luni, când carantinăm localități, am semnat Ordinul de carantinare pentru șase localități din județul Satu Mare, care e unul dintre județele care a depășit 1,5 la mie rată de incidență, dar sunt câteva localități limitrofe, niște localități mici careau depășit șase la mie și au obținut un punctaj mare de punctajul INSP și CJSU, astăzi, cu avizul INSP, la propunerea DSP au propus carantinarea care va intra de mâine în localitățile respective”, a declarat Arafat.

Secretarul de stat, care este și ședul DSU, a mai atras atenția că vaccinarea este soluția optimă în vața coronavirusului.

ANUNȚ Facturi - Distribuitorii, obligați să vă citească indexurile. Primiți compensații în cazul depășirii perioadei de citire a contoarelor CITEȘTE ȘI ANUNȚ Facturi - Distribuitorii, obligați să vă citească indexurile. Primiți compensații în cazul depășirii perioadei de citire a contoarelor

”Nu că aruncăm vina pe oameni, dar, în final, depinde pe noi cum ne protejăm, știm  că avem cu ce să ne protejăm, nu vrem, din păcate asta e o alegere, că cineva nu vrea să se vaccineze, asta e o alegere de a refuza un mijloc  care poate să împiedice  să ajungi la Terapie Intensivă sau într-o stare gravă. Facem tot posibilul, și astăzi am avut o ședință la Ministerul Sănătății, pentru a urmări modul în care creștem numărul paturilor de Terapie Intensivă, deci se face tot posibilul pentru managementul corect al acestui val, dar rămâne soluția optimă, pentru a reduce numărul cazurilor grave, rămâne vaccinarea”, a declarat Raed Arafat

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a emis Ordinul nr.7467/10.09.2021 privind instituirea carantinei zonale pentru comunele Bixad, Călinești-Oaș, Gherța-Mică, Turț, Batarci, Cămărzana și Târșolț.

INFOGRAFIC Peste un milion de familii din România nu fac față facturilor la gaz și energie CITEȘTE ȘI INFOGRAFIC Peste un milion de familii din România nu fac față facturilor la gaz și energie

Măsura intră în vigoare începând cu data de 12.09.2021 ora 00,00  (noaptea de sâmbătă spre duminică) pentru o perioadă de 14 zile până în data de 25.09.2021 ora 23,59.

Prefectul județului Satu Mare, Altfatter Tamás a solicitat responsabilitate din partea cetățenilor din zona carantinată  și acțiuni  de informare și prevenție, precum  și măsuri eficiente de punere în aplicare a Ordinului de carantinare.

viewscnt
Afla mai multe despre
virus
carantina