Tăriceanu: Pensiile mărite cu 40% nu sunt doar o reparație meritată pentru seniorii noștri, dar pot fi colacul de salvare pentru multe zeci de mii de locuri de muncă!

Tăriceanu: Pensiile mărite cu 40% nu sunt doar o reparație meritată pentru seniorii noștri, dar pot fi colacul de salvare pentru multe zeci de mii de locuri de muncă!
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 iul 2020

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, îi îndeamnă pe guvernanți să se gândească la faptul că ”pensiile mărite cu 40% nu sunt doar o reparație meritată pentru seniorii noștri, dar pot fi colacul de salvare pentru multe zeci de mii de locuri de muncă”. ”Pentru că acești bani se vor întoarce instant în economie și o vor ține în viață până când lanțurile economiei globale se vor reface!”, susține el, citat de News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Corina Dent, Excedent, Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a). Parteneri: Auchan, Kaufland, Liberty Steel
25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar

”Am ajuns într-un timp record ca dintr-o țară care suferea de un grav deficit al forței de muncă să avem astăzi peste un million de români în căutare de locuri de muncă. Și din păcate acesta este doar începutul. În condițiile în care toți guvernanții sunt cu ochii doar pe cifrele cu bolnavii de coronavirus și aproape nici unul dintre ei cu ochiul pe economie, lucrurile merg prost. De acord, viețile sunt cele mai importante, dar nici lupta pentru creșterea sau măcar păstrarea locurilor de muncă nu trebuie ignorată”, afirmă Călin Popescu Tăriceanu, într-o postare pe Facebook intitulată ”Poate fi majorarea cu 40% a pensiilor salvarea economiei?”.

El susține că, în fiecare zi sute de companii românești sunt nevoite să concedieze ”mii de oameni”.

”Probabil că nu va mai dura mult până când se vor pierde zeci de mii de locuri de muncă în fiecare lună. Întârzierea deschiderii afacerilor din HORECA, din transporturi, din construcții, din comerț sau chiar din industria showbizz-ului, să zicem așa, agravează situația. Lipsa de încredere a populației în măsurile pe care guvernul le-a luat îi face pe români să fie temători în a cumpăra orice. Lumea se restrânge la lucruri de strictă necesitate și acest comportament începe să afecteze grav industriile din domeniul bunurilor de consum (auto, industria ușoară, comerț, etc)”, adaugă Tăriceanu.

CITEȘTE ȘI Casa Națională de Pensii Publice organizează licitație pentru furnizarea de servicii de sănătate

El menționează că situația este complicată și în construcții.

”Situația nu este bună deloc. Măsurile timide pe care guvernul Orban le-a luat e clar că nu funcționează. Amânarea ratelor, suspendarea executărilor silite, plata șomajului tehnic îi ajută pe oameni, dar nu le rezolvă principala problemă: siguranța unui loc de muncă”, afirmă Tăriceanu, susținând că programul IMM Invest nu funcționează așa cum ar fi trebuit, ”pentru că e birocratic, consumator de timp și energie și foarte complicat”.

”Chiar dacă mai are puțin timp de stat la Palatul Victoria, guvernul Orban poate să se reîntoarcă cu fața la cei care țin cu adevărat economia în mișcare: consumatorul! Vine momentul când vor trebui să decidă dacă măresc pensiile și alocațiile conform legii. Când vor lua aceste decizii îi îndemn să se gândească la faptul că pensiile mărite cu 40% nu sunt doar o reparație meritată pentru seniorii noștri, dar pot fi colacul de salvare pentru multe zeci de mii de locuri de muncă! Pentru că acești bani se vor întoarce instant în economie și o vor ține în viață până când lanțurile economiei globale se vor reface!”, consideră Tăriceanu.

viewscnt
Afla mai multe despre
tariceanu
pensii