VIDEO Angajați Petrom, prezentați drept complici cu hoții din conducte. Procurorii au reținut șase persoane

VIDEO Angajați Petrom, prezentați drept complici cu hoții din conducte. Procurorii au reținut șase persoane
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 nov 2022

Șase persoane au fost reținute în urma audierilor în cazul de furt de produse petroliere din conductele Petrom, investigat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt. Doi dintre reținuți sunt angajați ai companiei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Furtul din conductele companiei Petrom era înlesnit de către angajați ai companiei, conform informațiilor disponibile la acest moment, transmite Adevarul.

Consumatorii casnici care care au făcut economie de energie în 2022 vor fi recompensați în acest an CITEȘTE ȘI Consumatorii casnici care care au făcut economie de energie în 2022 vor fi recompensați în acest an

Polițiștii și jandarmii au descins la zeci de adrese din Olt, Argeș și Teleorman, fiind găsite rezervoare de mari dimensiuni în care erau depozitate produsele petroliere furate direct din conductele Petrom.

Hoții de combustibil își modificaseră mașinile folosite în activitatea de furt, astfel că până și autoturismele erau dotate cu rezervoare de câte 1.000 litri, pe care le umpleau direct din conducta înțepată.

ULTIMA ORĂ Punctul de amendă pentru șoferi, înghețat din nou CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Punctul de amendă pentru șoferi, înghețat din nou

Pentru a putea face acest lucru, folosind dispozitive special improvizate, hoții i-ar fi avut complici și pe anumiți angajați ai companiei, două dintre persoanele reținute în urma audierilor fiind angajați ai Petrom, conform sursei citate.

„Avem șase rețineri, urmează să apreciem în cursul zilei de astăzi asupra altor măsuri cu privire la cei șase. Patru dintre ei sunt reținuți pentru constituirea de grup infracțional organizat și infracțiunea de furt calificat, iar ceilalți doi sunt pentru constituirea unui grup infracțional organizat și complicitate la furt calificat. Cei doi complici sunt angajați ai Petrom. Furnizau informații astfel încât accesul să fie mai ușor la locul faptei”, a declarat, pentru „Adevărul”, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, Anca Anuța.

Hoții furau atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte, distrugând camerele de luat vederi și folosind cagule pentru a nu putea fi recunoscuți, activitatea infracțională investigată fiind întinsă pe aproape doi ani.

Perchezițiile au vizat, în Olt, zona Potcoava, o zonă în care anchetatorii au descins și cu alte ocazii, polițiștii și jandarmii ajungând la adrese din mai multe localități din jurul acestui oraș. La percheziții s-au găsit aproximativ 20 tone de produse petroliere sustrase, însă este greu de precizat la acest moment al investigației care este cantitatea totală furată.

În „operațiune” erau implicate zeci de persoane, combustibilul furat fiind ulterior vândut. Perchezițiile au vizat, de altfel, și domicilii ale cumpărătorilor, găsindu-se adevărate depozite de combustibil atât la hoți, cât și la cumpărători.

viewscnt
Afla mai multe despre
conducte
hoti
petrom