VIDEO Arafat vă anunță - Când veți auzi sirenele

VIDEO Arafat vă anunță - Când veți auzi sirenele
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 feb 2023

Un exercițiu de alarmare a populației, prin sistemul de sirene de avertizare, se va desfășura miercuri, în cadrul acțiunilor pregătite de structurile de specialitate ale IGSU ca parte a programului din "Săptămâna Protecției Civile", a anunțat șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat.

"Miercurea sirenelor - noi aveam în fiecare lună, în prima zi de miercuri, să pornim sistemele de alarmare, să le testăm, deci miercuri o să fie testate sirenele. O să informăm populația. Este normal ca aceste lucruri să se facă, lumea să se obișnuiască. Repet: faptul că facem, informăm, pregătim nu înseamnă că noi știm că mâine se va întâmpla ceva. Este obligația noastră să facem acest lucru, asta face Protecția Civilă - pregătește populația. Asta înseamnă să ai o Protecție Civilă puternică - să previi, să pregătești, să răspunzi corect, să reconstruiești. Astea sunt cele patru faze extrem de importante", a declarat Raed Arafat, citat de Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
FOTO Puternic incendiu de vegetație în Prahova CITEȘTE ȘI FOTO Puternic incendiu de vegetație în Prahova
Evenimente
24 octombrie - IMM-urile, oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Șeful DSU a explicat că, din punct de vedere al modului de acționare, 2.865 dintre sirenele funcționale pot fi comandate centralizat, iar 2.595 necesită declanșare locală.

"Miercurea sirenelor - pe lângă faptul că informează populația despre acest mod de avertizare, ea ne permite să testăm sirenele periodic și să ne asigurăm că cei care le operează știu ce au de făcut, știu procedurile, că sirenele funcționează", a precizat Arafat.

Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne a punctat faptul că "Săptămâna Protecției Civile" are ca principal scop creșterea rezilienței populației față de situațiile de urgență, menționând că, anul acesta, pentru a marca Ziua Națională a Protecției Civile, pe 28 februarie, și Ziua Internațională a Protecției Civile, pe 1 martie, s-a decis organizarea unei săptămâni de evenimente care să permită specialiștilor din domeniu să comunice cu oamenii despre riscuri.

viewscnt
Afla mai multe despre
arafat
sirrene