VIDEO Parisul este sufocat de mormane de gunoaie. Serviciile de salubritate sunt de șapte zile în grevă

VIDEO Parisul este sufocat de mormane de gunoaie. Serviciile de salubritate sunt de șapte zile în grevă
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 mar 2023

Peste 5.400 de tone de deșeuri au rămas necolectate la Paris, duminică, în a șaptea zi de grevă a gunoierilor, care se opun reformei pensiilor, a anunțat Primăria.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Cele trei puncte de incinerare din apropierea capitalei franceze rămân în continuare închise, în timp ce tomberoanele de gunoi sunt pline până la refuz în unele cartiere și ocupă trotuarele, alături de saci plini cu deșeuri menajere, scrie News.ro.

Agenția metropolitană pentru deșeurile menajere Syctom a declarat că redirecționează pubelele către alte 15 locuri de tratare sau de depozitare și că nu a solicitat, deocamdată, intervenția poliției pentru a pune capăt blocării centrelor sale, relatează AFP.

Angajații Primăriei sunt responsabili de colectarea deșeurilor în jumătate din districtele pariziene, iar cealaltă jumătate este gestionată de furnizori privați de servicii.

Avizul de grevă al sindicatului reamintește că în prezent, gunoierii și șoferii serviciilor de salubritate se pot pensiona la 57 de ani, iar dacă reforma pensiilor va fi adoptată, vârsta de pensionare va crește la 59 de ani. "Marea majoritate a personalului din departamentul de gestionare a deșeurilor și a apei are o speranță de viață cu 12 până la 17 ani mai mică decât restul forței de muncă", a declarat sindicatul, care se află, de asemenea, în negocieri pentru reclasificarea salariilor și evoluția carierei gunoierilor.

Pe străzi, trecătorii intervievați duminică de AFP au declarat că "înțeleg mișcarea de protest" a gunoierilor, dar sunt îngroziți, pe de altă parte, de șobolanii și șoarecii pe care îi văd. Comercianții de produse alimentare în special sunt disperați. Într-o piață, gunoaiele acumulate aveau peste un metru înălțime.

viewscnt
Afla mai multe despre
franta
proteste
varsta pensionare
greva
paris