Statul Major al Apărării a cumpărat aproape 14.000 licențe Microsoft

Statul Major al Apărării a cumpărat aproape 14.000 licențe Microsoft
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 21 nov 2022

Statul Major al Apărării (UM 02499) a finalizat patru licitații care au urmărit achiziționarea de licențe Microsoft, valoarea contractelor totalizând 34,995 milioane de lei, fără TVA.

Cel mai mare contract a fost semnat cu Orange România Communications (fost Telekom Romania Communications), care urmează să livreze în următorii doi ani un număr de 8.791 de licențe Microsoft Office Professional Plus 2021.

Urmărește-ne și pe Google News

La procedură, estimată la 21,977 milioane de lei, fără TVA, au depus oferte și Crayon Software Experts și Asseco SEE.

Evenimente
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania

Crayon Software Experts a câștigat în fața Asseco SEE un contract de 8,512 milioane de lei, fără TVA, pentru livrarea unui număr de 1.980 de licențe Microsoft Project Professional 2021. Bugetul licitației a fost estimat la 8,91 milioane de lei, fără TVA.

Ultimele două contracte au fost adjudecate de Asseco SEE și vizează livrarea de licențe Microsoft Visio Professional - 2.084 și Microsoft Visio Standard - 911.

Valoarea contractelor însumează 5,783 milioane de lei, fără TVA, de la un estimat de 6,25 milioane de lei, fără TVA. La cele două proceduri s-au mai înscris Crayon Software Experts, Mida Soft Business și Viva Post Solution. 

Raiffeisen Bank Romania a fost amendată cu 28.000 euro pentru mai multe incidente privind securitatea datelor clienților CITEȘTE ȘI Raiffeisen Bank Romania a fost amendată cu 28.000 euro pentru mai multe incidente privind securitatea datelor clienților

Statul Major al Apărării asigură, conform Legii nr. 346 din 21 iulie 2006 (art. 13), conducerea, organizarea, planificarea și operaționalizarea forțelor, ridicarea graduală a capacității de luptă și mobilizarea armatei, conducerea operațiilor întrunite, antrenarea comandamentelor și trupelor, pregătirea de bază și de specialitate a personalului militar în activitate și în rezervă, managementul carierei individuale a personalului militar, planificarea armamentelor, standardizarea în domeniul militar, implementarea sistemului de comandă, control, comunicații, computere, informații, informatică, supraveghere, recunoaștere, logistică și infrastructură, desfășurarea relațiilor militare internaționale, asistența religioasă în Ministerul Apărării Naționale și încheierea înțelegerilor tehnice cu armatele altor state, promovarea valorilor specifice culturii militare și educației civice. Mai multe detalii AICI.

Orange România Communications (fostul Telekom Communications România, fost Romtelecom) a revenit pe minus în exercițiul financiar aferent anului 2021, pierderea netă atingând 361,1 milioane de lei, de la un profit net de 148,9 milioane de lei în 2020.

Compania furnizează servicii fixe de telecomunicații și este controlată indirect de grupul francez Orange.

Crayon Software Experts a fost înființată în anul 2019 și desfășoară activități de consultanță în tehnologia informației. În 2021, afacerile companiei s-au triplat, la 78,4 milioane de lei.

Acționarii firmei sunt Crayon Group As (Norvegia) - 80%, Răzvan Marius Ene - 10% și Alexander Kutowski - 10%, potrivit termene.ro.

Asseco SEE este o subsidiară a grupului polonez Asseco și a consemnat în 2021 afaceri de 158,4 milioane de lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
orange romania communications
microsoft
licente
asseco
crayon
statul major al apararii
licitatii