Turcii renunță la schimbarea denumirii companiei Arctic Găești cu un alt brand

Turcii renunță la schimbarea denumirii companiei Arctic Găești cu un alt brand
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 10 ian 2024

Acționarii Arctic Găești, cel mai mare producător local de electrocasnice, au respins propunerea privind schimbarea denumirii societății în Beko Romania, idee anunțată de Profit.ro. 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Arctic este parte a grupului turk Arçelik, unul dintre principalii jucători europeni din industria de electronice și electrocasnice.

Grupul turc Arçelik retrage 35 milioane euro de la Arctic CITEȘTE ȘI Grupul turc Arçelik retrage 35 milioane euro de la Arctic

Fondat în 1955, Arçelik este prezent în 146 de țări, are circa 30.000 de angajați, 23 de unități de producție în 9 țări (Turcia, România, Rusia, China, Africa de Sud, Thailanda, Pakistan, India și Bangladesh) și 35 de companii cu vânzări în întreaga lume.

Grupul deține 12 branduri (Arçelik, Beko, Grundig, Blomberg, ElektraBregenz, Arctic, Leisure, Flavel, Defy, Dawlance, Voltas, Altus) și este listat la Bursa de Valori din Istanbul.

Arcelik este controlat de Koç Holding, cel mai mare grup industrial și de servicii din Turcia.

La începutul anului trecut, Arçelik a ajuns la un acord cu gigantul american Whirlpool pentru combinarea afacerilor europene, inclusiv a fabricilor din România, într-o nouă companie, cu vânzări de 6 miliarde de euro și peste 20.000 de angajați.

EXCLUSIV Poșta Română se pregătește să meargă după modelul Royal Mail CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Poșta Română se pregătește să meargă după modelul Royal Mail

În 2022, Arctic a înregistrat o cifră de afaceri de 3,79 miliarde de lei, în urcare cu 8,3% față de 2021, în timp ce pierderea netă s-a dublat, de la 72,6 milioane de lei la 141,1 milioane de lei.

Cu peste 4.302 de angajați la finele anului 2022, în scădere ușoară față 2021, compania desfășoară pe piața locală atât activități de producție, cât și de import și distribuție. Cea mai mare parte a salariaților sunt angajați în fabrica din Găești - județul Dâmbovița, unde compania produce frigidere și congelatoare.

Murat Büyükerk, CEO Arctic: Fabrica Arctic din Ulmi, o investiție emblematică pentru potențialul României în materie de smart manufacturing și Industry 4.0 CITEȘTE ȘI Murat Büyükerk, CEO Arctic: Fabrica Arctic din Ulmi, o investiție emblematică pentru potențialul României în materie de smart manufacturing și Industry 4.0

În octombrie 2019, fabrica Arctic din comuna Ulmi, județul Dâmbovița, a devenit integral operațională, reprezentând o investiție de 150 milioane de euro.

Noua fabrică a fost construită în 17 luni, pe o suprafață de circa 700.000 metri pătrați.

Aceasta are o capacitate de producție de 2,2 milioane de mașini de spălat pe an, fiind una dintre cele mai mari fabrici din Europa.

viewscnt
Afla mai multe despre
arctic
denumire
actionari
beko