SURPRIZĂ Turcii schimbă denumirea companiei Arctic Găești cu un alt brand

SURPRIZĂ Turcii schimbă denumirea companiei Arctic Găești cu un alt brand
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 13 oct 2023

Beko Romania se dorește a fi noua denumire a companiei Arctic Găești, cel mai mare producător local de electrocasnice, a cărui activitate a început în anul 1968. Schimbarea denumirii va fi discutată de acționari.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Cum poți ieși din piața locală pentru a te impune în alte țări, Așteptările de Black Friday, Analiza datelor privind evoluția pieței și perspective pentru perioada următoare, Cum se poate îmbina eficient canalul de vânzare online cu magazinul fizic, Cum îți faci strategia de pricing a produsului, Sfaturi pentru antreprenori la început de drum, când decid lansarea unui magazine online sunt doar o parte dintre temele care vor fi discutate la Profit E-commerce - Ediția a IV-a, programat să fie organizat pe 23 octombrie. Evenimentul, care va fi transmis în direct și la PROFIT NEWS TV, este organizat cu sprijinul Alpha Bank, Mastercard, Nordis Group, Asociației Române a Magazinelor Online (ARMO), eShopTen, UniCredit Bank

Detalii AICI

De asemenea, acționarii Arctic vor discuta și modificarea actului constitutiv al societății, prin includerea activității de distribuție a energiei electrice.

Arctic este parte a grupului turk Arçelik, unul dintre principalii jucători europeni din industria de electronice și electrocasnice.

EXCLUSIV Germanii de la Elektrokontakt vor produce cablaje pentru industria auto din Europa într-un sat din județul Mureș. Investiția inițială - 25 milioane de lei CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Germanii de la Elektrokontakt vor produce cablaje pentru industria auto din Europa într-un sat din județul Mureș. Investiția inițială - 25 milioane de lei

Fondat în 1955, Arçelik este prezent în 146 de țări, are circa 30.000 de angajați, 23 de unități de producție în 9 țări (Turcia, România, Rusia, China, Africa de Sud, Thailanda, Pakistan, India și Bangladesh) și 35 de companii cu vânzări în întreaga lume.

Grupul deține 12 branduri (Arçelik, Beko, Grundig, Blomberg, ElektraBregenz, Arctic, Leisure, Flavel, Defy, Dawlance, Voltas, Altus) și este listată la Bursa de Valori din Istanbul.

Arcelik este controlat de Koç Holding, cel mai mare grup industrial și de servicii din Turcia.

La începutul anului, Arçelik a ajuns la un acord cu gigantul american Whirlpool pentru combinarea afacerilor europene, inclusiv a fabricilor din România, într-o nouă companie, cu vânzări de 6 miliarde de euro și peste 20.000 de angajați.

În 2022, Arctic a înregistrat o cifră de afaceri de 3,79 miliarde de lei, în urcare cu 8,3% față de 2021, în timp ce pierderea netă s-a dublat, de la 72,6 milioane de lei la 141,1 milioane de lei.

Cu peste 4.302 de angajați la finele anului trecut, în scădere ușoară față 2021, compania desfășoară pe piața locală atât activități de producție, cât și de import și distribuție. Cea mai mare parte a salariaților sunt angajați în fabrica din Găești - județul Dâmbovița, unde compania produce frigidere și congelatoare.

EXCLUSIV Trencadis, cu un nou acționar majoritar, alături de Frank Timiș, și-a fixat planul pe 12 luni. CIO în Guvernul Dăncilă CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Trencadis, cu un nou acționar majoritar, alături de Frank Timiș, și-a fixat planul pe 12 luni. CIO în Guvernul Dăncilă

În octombrie 2019, fabrica Arctic din comuna Ulmi, județul Dâmbovița, a devenit integral operațională, reprezentând o investiție de 150 milioane de euro.

Noua fabrică a fost construită în 17 luni, pe o suprafață de circa 700.000 metri pătrați.

Aceasta are o capacitate de producție de 2,2 milioane de mașini de spălat pe an, fiind una dintre cele mai mari fabrici din Europa.

viewscnt
Afla mai multe despre
arctic
brand
beko