UNIQA Asigurari vrea să păstreze contul D&O al Hidroelectrica. Polița a fost estimată la peste 11 milioane de lei

UNIQA Asigurari vrea să păstreze contul D&O al Hidroelectrica. Polița a fost estimată la peste 11 milioane de lei
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 31 oct 2023

UNIQA Asigurări a depus singura ofertă la o licitație organizată de Hidroelectrica pentru servicii de asigurare de răspundere civilă a administratorilor și directorilor (membrii Consiliului de Supraveghere și ai Directoratului, inclusiv președinții), poliță de tip D&O (Directors & Officers Liability), pe o perioadă de un an.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Polița a fost estimată la 11,165 milioane de lei. Mai multe detalii AICI.

În prezent, conducerea Hidroelectrica este asigurată D&O printr-o poliță emisă tot de UNIQA Asigurări, contract câștigat prin liciație în toamna anului 2022 pentru 12 luni. Mai multe detalii AICI.

SURPRIZĂ Andreea Pipernea, fostul CEO al NN Pensii, este noul managing partner Exit by Choice, un startup care pregătește fondatori de afaceri pentru exit-uri CITEȘTE ȘI SURPRIZĂ Andreea Pipernea, fostul CEO al NN Pensii, este noul managing partner Exit by Choice, un startup care pregătește fondatori de afaceri pentru exit-uri

Conform caietului de sarcini, prin viitorul contract vor fi acoperite prejudiciile, daunele etc de orice fel produse/survenite în perioada asigurată, în limitele teritoriale și în legatură directă cu activitatea administratorilor și a directorilor executivi, autorizată legal și desfășurată de asigurat și reclamate asigurătorului pe durata de 12 luni a contractului și ulterior acestuia, timp de minum un an de la data expirării polițelor de asigurare.

Limita de răspundere pentru persoanele asigurate a fost stabilită la 200 milioane de euro per eveniment. Limita de răspundere agregată (pentru toate evenimentele asigurate) va fi de 200 milioane de euro.

De asemenea, polița va acoperi și următoarele costuri sau cheltuieli ca și sublimite pentru o valoare de 1 milion de euro per eveniment și în agregat: cheltuiei de limitare a pierderilor, amenzi și penalități civile și administrative, costuri de refacere a imaginii/reputației; cheltuieli/costuri de urgență, cheltuieli/costuri de comunicare în caz de criză; costuri de apărare; cheltuieli de apărare în legătură cu insulta sau calomnia; cheltuieli de apărare în legătură cu uciderea din culpă; cheltuieli cu garanții și cauțiuni sau cele privind extradarea și alte proceduri.

Hidroelectrica este cel mai mare producător local de energie electrică.

UNIQA Asigurari este parte a grupului austriac UNIQA.

Secțiune realizată în parteneriat cu ING

Să ai un business de succes înseamnă, printre altele, să-ți alegi un partener de drum care te înțelege și te însoțește cu soluții potrivite pentru fiecare etapă de dezvoltare.

ING îți susține afacerea cu soluții variate: de la informații despre cum accesezi fonduri europene, la consultanță de business și produse bancare. Asta înseamnă banking și mai și de la ING.

viewscnt
Afla mai multe despre
hidroelectrica
uniqa
raspundere profesionala
licitatie
polita