A crescut numărul contractelor de muncă suspendate

A crescut numărul contractelor de muncă suspendate
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 mar 2020

Numărul contractelor de muncă suspendate a crescut la aproximativ 250.000, a declarat, duminică, ministrul Muncii și Protecției Sociale, Violeta Alexandru, adăugând că Executivul este pregătit să adopte noi măsuri în funcție de cum va evolua această situație.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Urmărim zilnic evoluția contractelor, dar ne așteptăm deopotrivă ca, după aceste măsuri luate de Guvern, angajatorii să apeleze la posibilitatea creată de decizia guvernamentală și anume de a beneficia de 75% din salariul persoanelor ale căror contracte le suspendă și deci să avem cumva o stagnare a evoluției lucrurilor. Ele într-adevăr arată o creștere față de cele 200.000 pe care le anunțam joi, dar erau înainte ca Guvernul să anunțe măsurile pe care le cunoaștem. Deci, mă aștept ca acest număr să nu evolueze radical, dar dacă se va întâmpla Guvernul este pregătit să adopte noi măsuri în funcție de reacțiile pe care le primește", a spus Violeta Alexandru, la Digi 24, scrie Agerpres.

Mesaj ministru: Firmele NU VOR PĂȚI NIMIC dacă nu depun declarațiile fiscale până pe 25 martie CITEȘTE ȘI Mesaj ministru: Firmele NU VOR PĂȚI NIMIC dacă nu depun declarațiile fiscale până pe 25 martie

Întrebată câte contracte au fost suspendate până în prezent, ministrul Muncii a spus că acum sunt puțin peste 250.000.

Pe 20 martie, Violeta Alexandru spunea că un număr de 200.000 de contracte de muncă au fost suspendate.

Potrivit datelor de la Inspecția Muncii, numărul salariaților activi era de 5,62 milioane la finele lunii februarie 2020.

viewscnt
Afla mai multe despre
contracte de munca
violeta alexandru