A fost modificată legislația privind achizițiile publice

A fost modificată legislația privind achizițiile publice
scris 9 iul 2020

Guvernul a modificat, printr-o ordonanță de urgență, legislația în domeniul achizițiilor publice, cu scopul accelerării și simplificării procedurilor în domeniu. 

Modificarea a fost necesară  ca urmare a declarării neconstituționale a Ordonanței 23/2020 în privința unor aspecte legate de funcționarea unor instanțe chemate să judeci contestații la proceduri de achiziții publice, arată Executivul. Noua ordonanță de urgență în domeniul achizițiilor publice pune în acord textul actului normativ cu decizia Curții Constituționale.

Cât va susține Guvernul din plata zilierilor și angajaților sezonieri din agricultură, HoReCa, turism CITEȘTE ȘI Cât va susține Guvernul din plata zilierilor și angajaților sezonieri din agricultură, HoReCa, turism

Au fost stabilite, astfel, termene fixe de evaluare a ofertelor detaliate pe diverse tipuri de proceduri, a fost redus timpul alocat controlului, prin digitalizarea acestui control și, de asemenea, s-a stabilit aplicarea unui mecanism informatic pentru o procedură simplificată în evaluarea ofertelor.

TOATE MODIFICĂRILE ADOPTATE POT FI CONSULTATE AICI

viewscnt
Afla mai multe despre
achizitii
publice
legislatie
modificare
guvern
ordonanta