Amenzi de peste 3,9 milioane de lei pentru comercializarea ilegală a unor autoturisme de lux

Amenzi de peste 3,9 milioane de lei pentru comercializarea ilegală a unor autoturisme de lux
scris 28 feb 2020

Inspectorii antifraudă au aplicat amenzi de peste 3,9 milioane de lei și au confiscat 35 de autoturisme de lux, second hand, în urma unor acțiuni de control derulate în ultimele zece luni, la nivel național, asupra a 472 de contribuabili - persoane juridice și fizice.

Potrivit Fiscului, mașinile proveneau din Germania, Olanda și Austria, prejudiciile rezultate din vânzarea acestora, fără a fi plătite obligațiile fiscale către stat, depășind 84 milioane de lei. De asemenea, au fost instituite 51 de măsuri asigurătorii asupra a 170 de autoturisme, scrie Agerpres.

EXCLUSIV Ordonanța de reorganizare a ANAF - respinsă de teama neconstituționalității, dar măsurile sunt preluate într-un proiect de lege CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Ordonanța de reorganizare a ANAF - respinsă de teama neconstituționalității, dar măsurile sunt preluate într-un proiect de lege

În urma acțiunilor de control au mai existat 20 de situații în care s-au sesizat organele de urmărire penală pentru prejudicii cauzate bugetului de stat în valoare totală de peste 72 milioane de lei.

"Inspectorii DGAF au verificat în ultimele 10 luni un număr de 472 de contribuabili (persoane juridice și persoane fizice) care comercializau autoturisme de lux la mâna a doua provenite din Germania, Olanda și Austria, fără să plătească obligațiile fiscale. Urmare a abaterilor constatate în timpul acestor controale au fost dispuse amenzi de peste 3,9 milioane de lei și au fost confiscate 35 de autoturisme. Firmele erau înființate pe numele unor persoane fizice cu situație materială precară, iar autoturismele erau cumpărate cu numerar de către persoane fizice la un preț cu cel puțin 19% (cota neplătită de TVA) mai mic decât prețul pieței.'Cuantumul mare al prejudiciului calculat de inspectorii antifraudă a determinat inițierea cooperării cu Poliția Română", precizează ANAF.

viewscnt
Afla mai multe despre
antifrauda
masini de lux
amenzi