Amenzi de peste 39 de milioane de lei, aplicate de Garda de Mediu în 2017

Amenzi de peste 39 de milioane de lei, aplicate de Garda de Mediu în 2017
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 feb 2018

Garda Națională de Mediu (GNM) a aplicat, în anul 2017, aproape 2.000 de amenzi, în valoare totală de peste 39 de milioane de lei, și a formulat 54 de sesizări penale în urma controalelor efectuate. De asemenea, comisarii din întreaga țară au investigat peste două sute de poluări accidentale.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Garda Națională de Mediu a prezentat raportul de activitate pentru anul 2017, anunțând că s-au efectuat 40.691 acțiuni în domeniul controlului poluării și în domeniul biodiversității, biosecurității și ariilor protejate, scrie News.ro.

În urma acțiunilor, au fost aplicate 1.969 de amenzi, în valoare de 39.183.130 lei, și 1.286 de avertismente. De asemenea, s-au emis 273 de dispoziții de sistare temporară a activității și s-au făcut 54 de sesizări penale.

Schimbările fiscale pentru microfirme și PFA deschid o capcană periculoasă și tentantă pentru cei care acum sunt salariați CITEȘTE ȘI Schimbările fiscale pentru microfirme și PFA deschid o capcană periculoasă și tentantă pentru cei care acum sunt salariați

Comisarii din întreaga țară au investigat, în 2017, 209 evenimente care au dus la poluare accidentală.

Patruzeci dintre accidente au dus la poluări ale apei și au fost cauzate, în principal, de scurgeri de ape uzate (tehnologice) sau menajere, precum și de ape neepurate corespunzător sau de levigat provenit de la depozitele de deșeuri, de deversarea de substanțe chimice, de depozitarea necorespunzătoare a unor materii și materiale.

Alte 42 de evenimente au dus la poluarea solului, 44 de incidente au dus la poluarea aerului, iar în 53 de cazuri efectul a fost poliarea solului, aerului și apei.

„Investigarea cauzalității evenimentelor enumerate mai sus (cu observația că au existat situații în care cauza imediată a fenomenului poluator nu a putut fi identificată) a condus la aplicarea a 12 amenzi contravenționale însumând aproape 350.000 lei și a unui avertisment”, au precizat reprezentanții GNM. 

viewscnt
Afla mai multe despre
gnm
amenzi