Americanii bogați se grăbesc să își schimbe planurile de administrare a averilor, îngrijorați că Biden va mări taxele pe moșteniri dacă va ajunge președinte

Americanii bogați se grăbesc să își schimbe planurile de administrare a averilor, îngrijorați că Biden va mări taxele pe moșteniri dacă va ajunge președinte
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 oct 2020

Americanii bogați se grăbesc să își schimbe planurile referitoare la administrarea averilor până la sfârșitul acestui an, îngrijorați că Biden va câștiga alegerile și va mări taxele pe moșteniri, potrivit consultanților financiari citați de Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cea mai mare îngrijorare este că administrația de la Casa Albă și Congresul vor fi măturate de ”un val albastru” adus de victoriile democrațiilor, care i-ar acorda lui Biden puterea de a propune și adopta un plan amplu de reforme fiscale, scrie News.ro.

Inspectorii Antifraudă au declanșat operațiunea “Mercur”, cea mai amplă verificare a comerțului online nefiscalizat CITEȘTE ȘI Inspectorii Antifraudă au declanșat operațiunea “Mercur”, cea mai amplă verificare a comerțului online nefiscalizat

Bogații sunt îngrijorați în mod special că o excepție care le permite să lase moștenire până la 11,58 de milioane de dolari fără să taxe pe active sau pe cadouri ar putea fi desființată înainte de termenul de expirare al acesteia, în 2025.

Democrații vor să mărească taxele pe moșteniri la ”norma istorică”, potrivit platformei partidului. Asta ar însemna reducerea excepției la 5,49 de milioane de dolari, nivelul existent atunci când președintele Trump a semnat reforma fiscală care include beneficii pentru companii și americanii bogați, în 2017, au spus consultanții.

Nu este clar unde vor duce alegerile sau dacă va fi adoptată o reformă fiscală. Modificarea codului fiscal poate fi complexă și consumatoare de timp. Dar Biden urcă în sondajele de opinie, iar persoanele bogate se grăbesc să înființeze trusturi și le revizuiesc pe cele existente înainte de sfârșitul anului, pentru a evita consecințele fiscale în 2021.

”Întrebarea de 11,58 milioane de dolari este: ‘Ce se va întâmpla cu excepția pentru cadouri și active’?”,  a spus Toni Ann Kruse, un avocat imobiliar din New York care oferă consultanță persoanelor cu venituri foarte mari. ”Nu știm cine va câștiga alegerile sau cine va controla Camera sau Senatul și toți acești factori vor juca un rol în ceea ce s-ar putea întâmpla”.

De asemenea, Biden ”ar readuce impozitul pe moșteniri la nivelurile din 2009” pentru a finanța concediile pentru familie și cele medicale plătite, potrivit site-ului său web.

Planul său mai include majorarea impozitelor pe câștigurile de capital pe termen lung, care reprezintă profitul obținut prin vânzarea de active a căror valoare s-au apreciat. Contribuabilii cu venituri de peste 1 milion de dolari ar plăti un impozit pe profit de 39,6%, în loc de abordarea actuală în trepte, care este de 20% pentru persoanele cu venituri de cel puțin 441.450 dolari.

Purtătorul de cuvânt al campaniei Biden, Andrew Bates, a reiterat într-un comunicat intenția candidatului de a modifica legislația fiscală într-un mod care să fie în beneficiul persoanelor mai puțin bogate.

"Joe Biden candidează pentru a reconstrui coloana vertebrală a acestei națiuni - clasa de mijloc americană - asigurându-se că economia noastră recompensează munca și nu doar bogăția", a spus el.

Creșterea cererilor de schimbare a planurilor de gestionare a averilor în perspectiva moștenirilor s-a intensificat în iunie, când Biden l-a devansat pe Trump în sondaje, au spus consultanții. Mai multe firme au declarat că de atunci au fost copleșite de cereri și se așteaptă ca afacerile să crească mai mult spre sfârșitul anului.

Fluxul de muncă legat de impozite este triplu comparativ cu nivelul obișnuit la Miller Samuel, o firmă de evaluare a averilor cu sediul în New York, a declarat directorul executiv Jonathan Miller.

”Suntem inundați de cereri de evaluare a impozitului pe cadouri și pe moșteniri”, a spus el.

Philip Michaels, avocat în domeniul planificării averilor și fiscale din New York, a adăugat că în ultimele câteva luni aproximativ 15 clienți cu averi nete ridicate au solicitat revizuirea planurilor referitoare la moșteniri.

Rockefeller Capital Management, o firmă de consultanță financiară din New York, organizează evenimente virtuale pentru clienți, în timp ce lucrează cu consilieri juridici și fiscali pentru a analiza nuanțele unei posibile legislații, a declarat Joe Roberts, analist senior în domeniul averilor.

Clienții sunt îngrijorați de o ”îndepărtare rapidă și drastică” de la actualul status quo, a spus Roberts.

În același timp, unii clienți sunt îngrijorați să nu ia decizii prea devreme. Acest lucru se datorează faptului că trusturile create pentru a beneficia de scutirile pe viață nu sunt ușor de schimbat.

”Costă foarte mulți bani. ”Oamenii se întreabă: Chiar vreau să dau asta?”, a spus avocatul John Olivieri, planificator al gestionării activelor în vederea moștenirilor din Indianapolis.

viewscnt
Afla mai multe despre
sua
taxe
biden