ANAF a obținut 19,56 milioane de lei pe proprietățile lui Sorin Ovidiu Vîntu de la Sulina și Crișan

ANAF a obținut 19,56 milioane de lei pe proprietățile lui Sorin Ovidiu Vîntu de la Sulina și Crișan
scris 30 sep 2017

ANAF a reușit să vândă joi proprietățile lui Sorin Ovidiu Vîntu de la Sulina și de la Crișan, contra a 19,56 milioane de lei, însă nu și proprietatea de la Mihăilești scoasă la vânzare cu un preț de 282.319 lei, fără TVA.

"Agenția Națională de Administrare Fiscală a valorificat prin licitație două obiective turistice situate în Delta Dunării, respectiv comuna Crișan și orașul Sulina, județul Tulcea, în valoare totală de 19.566.643 de lei. Bunurile imobile valorificate au fost adjudecate la valori mai mari decât prețurile stabilite de evaluatori", anunță ANAF, precizând că "cele două bunuri imobile valorificate prin licitație, erau sechestrate în dosarele penale nr. 36176/3/2012 și nr. 37339/3/2012" .

Agenția menționează că "sumele obținute din valorificarea celor două bunuri vor acoperi o parte din sumele care fac obiectul confiscării speciale dispuse de instanță în cadrul celor două dosare de executare silită întocmite pe numele debitorului Sorin Ovidiu Vântu, în baza hotărârilor judecătorești". 

ANAF a organizat joi licitațiile pentru vânzarea unor proprietăți deținute de Sorin Ovidiu Vîntu și puse sub sechestru în dosarul FNI, în care omul de afaceri a fost condamnat la 8 ani de închisoare și la confiscarea a 13 milioane de dolari.

Statul a scos la vânzare Complexul "Lebăda" de la Crișan, Complexul "Sulina" și o proprietate situată în Mihăilești, sperând să recupereze peste 2,5 milioane de euro de la Vîntu. 

Complexul hotelier "Lebăda" de la Crișan, situat pe brațul Sulina, are o suprafață totală de aproape 4 hectare și un preț de pornire a licitației de 7.464.570 lei (1.622.732 euro) fără TVA. Proprietatea include hotel, restaurant, popicărie, bazin de înot, discotecă, ghețărie, instalație solară, bucătărie, centrală termică și turn de observare.

Complexul hotelier "Sulina”, din Sulina, cu suprafață totală de peste 1,4 hectare, are  preț de pornire a licitației de 4.355.446 lei (946.836 euro) fără TVA. În acest caz este vorba despre un restaurant și un hotel cu trei etaje.

O altă proprietate scoasă la vânzare a fost cea situată în Mihăilești, cu o suprafață totală de 1.905 mp, din care 1543 mp curți și construcții și 362 mp arabil. Prețul de pornire a licitației este de 282.319 lei (61.373 euro) fără TVA. Clădirea este formată din parte și mansardă,, cu o suprafață totală de 267 de metri pătrați.

Curtea de Apel București l-a condamnat definitiv, în 21 februarie, pe Sorin Ovidiu Vîntu la opt ani de închisoare cu executare în dosarul privind devalizarea Fondului Național de Investiții, instanța dispunând și confiscarea de la omul de afaceri a aproximativ 13 milioane de dolari. Vîntu este în penitenciar din iulie 2016, când a fost condamnat definitiv la șase ani și două luni de închisoare în dosarul privind devalizarea societății Petromservice.

viewscnt
Afla mai multe despre
executare
silita
vintu
anaf