ANAF atacă piața neagră a băuturilor alcoolice. România este pe primul loc în Europa la consumul de alcool ilicit

ANAF atacă piața neagră a băuturilor alcoolice. România este pe primul loc în Europa la consumul de alcool ilicit
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 apr 2017

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a demarat un parteneriat cu asociația Spirits România, care reprezintă interesele producătorilor și importatorilor de băuturi spirtoase, în scopul de a combate piața neagră a băuturilor alcoolice, în condițiile în care România are cea mai mare evaziune din Uniunea Europeană în acest sector, au anunțat joi cele două entități.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Colaborarea a fost stabilită în urma unei întâlniri care a avut loc miercuri între reprezentanți ai ANAF și conducerea Asociației Spirits România, scrie News.ro.

"Asociația Spirits România și ANAF au agreat să colaboreze în perioada următoare prin acțiuni de prevenție și control pentru diminuarea producției și comercializării nefiscalizate a băuturilor spirtoase, Asociația Spirits România angajându-se să contribuie în timp real cu informații privind cazurile de evaziune fiscală, contrabandă sau contrafacere de alcool sesizate în piață", a precizat asociația.

Potrivit datelor Organizatiei Mondiale a Sănătaăți, România este pe primul loc în Europa la consumul de alcool ilicit și se situează cu 42% sub media europeană la consumul de alcool înregistrat.

ANAF își realocă inspectorii. Vrea să schimbe procedura rambursării de TVA la firme cu risc, pentru a avea timp de alte controale CITEȘTE ȘI ANAF își realocă inspectorii. Vrea să schimbe procedura rambursării de TVA la firme cu risc, pentru a avea timp de alte controale

"Combaterea pieței negre din industria alcoolului, în toate formele ei, este o prioritate pentru ANAF, iar creșterea nivelului de cooperare cu mediul de afaceri este obiectiv strategic care va contribui la succesul acțiunilor operaționale de control, derulate în prezent, precum și la îmbunătățirea cadrului legislativ", a declarat vicepreședintele ANAF Florin Tunaru, care a participat la întâlnire.

Organizația Spirits România, înființată în 2013, reprezintă interesele principalelor companii producătoare și importatoare de băuturi spirtoase din România: BDG, Brown-Forman, Cristalex, Diageo, PPD, Pernod Ricard Romania, Prodal și Prodvinalco. 

viewscnt
Afla mai multe despre
anaf
spirits romania
bauturi alcoolice